Ze plaagden haar met haar rode haar: als volwassene werd ze Miss Engeland vanwege deze eigenschap

Janine image
door Janine

21 Oktober 2022

Ze plaagden haar met haar rode haar: als volwassene werd ze Miss Engeland vanwege deze eigenschap
Advertisement

Al jaren zijn er schoonheidswedstrijden waarbij mannen en vrouwen zich kunnen aanmelden om de droom te vervullen om verkozen te worden tot de mooiste. De meesten van hen hebben natuurlijk een bijna onberispelijk uiterlijk: van lichaamsbouw tot gezicht, en van cultuur tot sympathie. Zoveel kwaliteiten die speciale mensen van hen maken, maar dat is niet voor iedereen altijd zo geweest. In feite zijn er veel jonge mensen die, voordat ze het succes hebben bereikt of zichzelf gewoon hebben geaccepteerd, veel uitdagingen en moeilijkheden hebben moeten overwinnen.

Een van hen is de nieuwe Miss Engeland. Een prachtig meisje dat in haar tienerjaren veel gepest werd, maar erin slaagde haar kleine, grote wraak te nemen. We vertellen je wat meer over haar.

via Daily Mail

Advertisement

Jessica Gagen is 26 jaar, oorspronkelijk afkomstig uit Skelmersdale, Lancashire, en is erin geslaagd 30 concurrenten te overtreffen die meededen aan de grootste schoonheidswedstrijd van het Verenigd Koninkrijk. De jonge vrouw bereikte niet alleen het langverwachte doel, maar wist ook als eerste roodharige miss de geschiedenis van de wedstrijd in te gaan.

In de 94 vorige edities was het namelijk geen enkele vrouw met rood haar ooit gelukt om de kroon te bemachtigen, ze hadden deelgenomen, dat staat vast, zonder echter de top te bereiken. Maar haar lukte het, en het trok vooral de aandacht voor de problemen die haar haren in het verleden altijd hadden veroorzaakt.

Advertisement
jessicaashley/Instagram

jessicaashley/Instagram

Toen ze jonger was, zoals ze zelf in verschillende interviews vertelde, had de kleur van haar haren haar het doelwit gemaakt van beledigingen, plagen en zeer onbeschofte gebaren naar haar toe. Ze had altijd te maken gehad met pesterijen en dit stelde natuurlijk haar zelfrespect op de proef. Maar toen veranderde er iets. Het is alsof ze zich bewust was geworden van wat ze was, wat ze waard was en ze besloot haar leven te veranderen.

Op 18-jarige leeftijd werd ze ingehuurd door een modebureau en sindsdien is ze niet meer gestopt. "Tijdens de periode van de middelbare school was ik het doelwit vanwege mijn rode haar - vertelde ze - Tijdens de wedstrijd sprak ik er niet veel over, maar gezien de overwinning en omdat ik de eerste was met soortgelijk haar die gewonnen had, vond ik het juist om mijn verhaal te vertellen en op de een of andere manier iedereen vertegenwoordigen die dezelfde eigenschap heeft als ik. Ik laat het verleden meestal achter me - vervolgde de nieuwe miss - maar deze keer wil ik het onder ogen zien om hoop te geven aan degenen die zich minder waard voelen, alleen maar om de fysieke verschijning: dat is niet zo".

Schoonheid is echter niet haar enige troef. Jessica werkt in de modewereld, ze was vastbesloten om zo'n wedstrijd te winnen en de vertegenwoordigster van haar land in de race naar de sjerp van Miss World te zijn, en daar slaagde ze in, maar in de tussentijd verliet ze haar studie nooit. Ze werd lucht- en ruimtevaartingenieur en heeft ze zich altijd ingezet om vrouwen aan te moedigen soortgelijke sectoren te betreden, die meestal puur mannelijk zijn.

Kortom, een toegewijde miss die schoonheid, intelligentie, sociale betrokkenheid uitstraalt en die bovenal een beetje wraak wist te nemen dankzij dat rode haar dat haar zo benadeeld had. We wensen haar heel veel geluk voor de toekomst.

Advertisement