Deze man was jarenlang de conciërge van zijn school: vandaag is hij de directeur geworden

Janine image
door Janine

05 September 2022

Deze man was jarenlang de conciërge van zijn school: vandaag is hij de directeur geworden
Advertisement

In het leven kun je altijd verbeteren en je kunt je persoonlijke situatie altijd veranderen, een overtuiging waardoor Mike Huss van de conciërge van een basisschool tot het hoofd van dezelfde instelling werd. De 55-jarige Californiër is een nieuw levenspad begonnen, precies op dezelfde school waar hij 14 jaar als conciërge heeft gewerkt. Om eerlijk te zijn, was de man zelfs leerling van de Ion Elementary School geweest en zelfs toen had hij nooit gedacht dat hij de directeur zou worden. Hard werken en geweldige communicatieve vaardigheden met de studenten betekenden echter dat zijn lot precies dat was.

via Youtube / KCRA News

Advertisement
Youtube screenshot

Youtube screenshot

Ione is een klein stadje ongeveer 65 km ten zuidoosten van Sacramento, in Californië (VS), waar Mike Huss het grootste deel van zijn leven doorbracht. De 55-jarige was een van de jonge basisschoolleerlingen in de stad en werd later de conciërge. Terwijl hij deze rol bekleedde, vormde hij goede relaties met de studenten en de hele faculteit moedigde hem aan om die baan op te geven om zich te wijden aan iets dat meer bij hem paste, namelijk lesgeven.

"Veel leraren hier op Ion Elementary bleven maar zeggen: 'Je verspilt je tijd. Kijk naar deze kinderen. Ze voelen zich tot je aangetrokken... en ze willen bij je zijn en van je leren. Je moet een stap terug doen en opnieuw beginnen, om leraar te worden.'", herinnert Huss zich. Mike leek aanvankelijk een beetje terughoudend om van baan te veranderen en iets totaal nieuws na te streven, maar dat veranderde allemaal met de geboorte van zijn eerste kind.

 

Advertisement

Mike Huss says he feels "blessed" to have had such a fulfilling career so far and is excited to start a new chapter...

Pubblicato da George Vitkos Press su Mercoledì 31 agosto 2022

Huss had de baan van conciërge aangenomen omdat hij zijn studie niet wilde voortzetten, maar ook om zijn vrouw Karen te kunnen ondersteunen bij het afmaken van de universiteit. Maar het was met de komst van hun eerste kind dat Mike besefte dat hij wilde veranderen: "Toen mijn zoon ongeveer 3 jaar oud was, zei ik tegen mezelf: 'Weet je wat? Ik wil mijn zoon laten zien dat je kunt blijven groeien in het leven. Ik weet dat hij op dat moment erg jong was, maar tussen de aanmoediging van de docenten op de campus en mijn motivatie om iets te doen om mijn zoon te laten zien dat niets onmogelijk is, ging ik eind jaren ’90 terug naar school om de bevoegdheden om les te geven te behalen".

Het was natuurlijk zwaar, want Mike werkte 40 uur per week en ging op dinsdag en donderdag de hele dag naar school, maar uiteindelijk heeft hij het gehaald. Zijn inspanningen werden binnen een week na zijn afstuderen beloond: "Ik was die maandag letterlijk de conciërge van de school. Ik werkte die avond een dubbele dienst, van ongeveer 6:00 tot 22:00 uur, om me voor te bereiden op school. De volgende dag, dinsdag, was ik bij mijn eerste lerarenvergadering. Donderdag van diezelfde week gaf ik mijn eerste les”, zei Mike trots.

 

En nu, na 19 jaar als leraar, is Mike de directeur van de Ion Elementary School geworden en wordt hij gewaardeerd door al zijn leerlingen: "Ze omhelzen me en zeggen: 'Je doet het geweldig', en het is heel leuk als een leerling van de eerste klas het tegen je zegt. 'Je weet niet eens wat ik doe. Maar heel erg bedankt dat je dat zegt.' Het punt is dat ze me buiten het klaslokaal zien communiceren, dus ik denk dat dat het enige is dat voor hen telt”, zei Mike.

Een goed voorbeeld van hoe je in het leven nooit moet stoppen met vooruitgaan, jezelf verbeteren en van de wereld een betere plek maken. Mike's verhaal kan ons niet anders dan inspireren om ons best te doen, elke dag meer!

 

Advertisement