Deze moeder maakt 426 maaltijden van tevoren klaar voor het hele gezin: “we doen er 8 maanden mee"

Janine image
door Janine

15 September 2022

Deze moeder maakt 426 maaltijden van tevoren klaar voor het hele gezin: “we doen er 8 maanden mee"
Advertisement

Eten is ongetwijfeld een ontspannend moment, maar vaak heb je geen flauw idee wat je voor de lunch of het diner moet klaarmaken, zeker als je achter het fornuis moet staan om je kinderen te eten te geven. Om deze reden, als het gaat om het moeten bereiden van voedsel voor he hele gezin, plannen en bereiden veel moeders de lunch of het diner graag minstens een paar dagen van tevoren.

Kelsey Shaw, een 30-jarige moeder uit Crown Point, Indiana, Verenigde Staten, heeft het van tevoren klaarmaken van maaltijden naar een hoger niveau getild. Laten we samen kijken wat ze gedaan heeft.

via Metro

Advertisement
fiveacrefarm/Tik Tok

fiveacrefarm/Tik Tok

Kelsey heeft in totaal 426 maaltijden bereid: hiermee kan het gezin de komende 8 maanden gevoed worden. Kelsey en haar man, Nathaniel, 30 jaar, besloten in september 2017 te verhuizen van Highland, Indiana, naar hun 5 hectare grote boerderij in Crown Point om hun drie kinderen in de buitenlucht op te voeden. "Toen we naar de boerderij verhuisden, wilden we een langzamere levensstijl leiden en wilden we weten wat we aten en waar het vandaan kwam," legde ze uit.

Omdat ze op een boerderij woont, wordt het meeste voedsel dat ze in haar voorraadkast bewaart, zelf verbouwd. Het is een zeer vermoeiende klus, maar de jonge moeder heeft geleerd om veel gerechten te conserveren, van augurken tot stoofvlees. Het meeste voedsel in haar voorraadkast is voedsel dat ze zelf heeft verbouwd. "Ik breng minstens twee uur per dag door in de moestuin en het conserveringsproces van voedsel kan dagen of meerdere fasen in beslag nemen." De organisatie van de 426 maaltijden vereist een totale voorbereiding van ongeveer drie maanden. Kelsey houdt zich hier echter graag mee bezig.

Advertisement
fiveacrefarm/Tik Tok

fiveacrefarm/Tik Tok

"Het conserveren van voedsel kost tijd, maar het is mijn passie en elke keer als ik de voorraadkast open, ben ik trots op het uitstekende werk dat gedaan is", merkte ze op. "De sleutel om alles goed te laten werken, is om me op één taak tegelijk te concentreren. Als ik bijvoorbeeld op een dag alle paprika's oogst, ga ik aan de slag met conserveren, zodat ik de volgende dag verder kan met de tomaten."

Omdat ze een moestuin heeft weet Kelsey de seizoenen bij te houden door in de zomermaanden vers voedsel van hun boerderij te bereiden en bereide maaltijden te gebruiken die in de wintermaanden worden bereid. "Op die manier hoef ik me nooit zorgen te maken over het maken van het avondeten als het een drukke dag is geweest", merkte ze op.

Wat vind je van haar werkwijze?

Advertisement