Mijn schoonmoeder wilde een kopie van onze huissleutels: ik weigerde en de situatie escaleerde

Janine image
door Janine

05 Juli 2023

Mijn schoonmoeder wilde een kopie van onze huissleutels: ik weigerde en de situatie escaleerde
Advertisement

Het is algemeen bekend dat de relatie tussen schoonmoeder en schoondochter vaak een delicate uitdaging is, omdat er twee vrouwen bij betrokken zijn die een belangrijke rol spelen in het leven van een man. Hoewel veel schoonmoeders en schoondochters zich in harmonieuze en liefdevolle relaties bevinden, overschrijden schoonouders soms grenzen in de relatie tussen echtgenoten.

Overmatige inmenging, het opleggen van ongevraagde meningen of de poging om de gezinsdynamiek te beheersen, kan spanningen veroorzaken en dit is wat er onlangs met een jonge vrouw gebeurde: het veroorzaakte ruzie in de familie en nu heeft de jonge vrouw besloten om advies op internet te vragen om te begrijpen hoe ze met de situatie om moet gaan.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

“Mijn man en ik hebben net samen een nieuw huis gekocht. Zijn moeder begon aan te dringen om kopieën van de sleutels te hebben in geval van nood. Ik vertelde haar dat onze regel is dat “alleen bewoners kopieën van de sleutels kunnen hebben”. Ze bleef klagen en betrok ook de familie erbij”, legt de jonge vrouw uit.

Vorige week eiste haar schoonmoeder een kopie van de sleutel van het nieuwe huis van haar zoon, dus kwam de schoondochter met een plan: "Ik besloot om de kopie van de sleutel van haar huis, die mijn man jarenlang had bewaard, naar haar te sturen met een briefje waarop stond: “Alleen bewoners hebben een kopie, dus deze kopie is voor het huis waar je woont”. Ze was er woedend over”, vervolgde de vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De schoonmoeder ontstak in woede en vertelde de familie alles, waarbij ze zich niet spaarde en nu klaagt de man van de jonge vrouw dat ze te ver ging en een fout maakte waardoor ze nog meer bozer werd in plaats van beleefd te weigeren. Om deze reden vroeg de vrouw om advies op internet om te begrijpen hoe ze met de situatie om moest gaan en om erachter te komen of het echt verkeerd was om zich zo te gedragen.

De gebruikers zijn verdeeld: sommigen hebben haar gelijk gegeven, met het argument dat het de echtgenoot zou moeten zijn die deze grens stelt aan hun privacy, aangezien hij de zoon is. Anderen vonden haar truc om het verzoek van haar schoonmoeder te weigeren echter een beetje te provocerend. En jij? Wat vind jij?

Advertisement