Moeder kiest voor een veganistisch dieet voor haar kinderen, ze stuurt ze niet naar school en zelfs niet naar de dokter

Janine image
door Janine

14 Juli 2023

Moeder kiest voor een veganistisch dieet voor haar kinderen, ze stuurt ze niet naar school en zelfs niet naar de dokter
Advertisement

De beslissing om een ​​kind te krijgen moet zo goed mogelijk worden afgewogen, om er zeker van te zijn dat zowel de volwassenen als het kind vreedzaam leven, zonder spijt en zonder gebrek aan genegenheid. Elke ouder kiest vervolgens, als hun kleintje geboren is, hoe ze het willen opvoeden en welke opvoeding ze als model nemen.

De basis voor het opvoeden van een kind is bijna altijd hetzelfde en omvat eerlijkheid, goede manieren en respect voor anderen, maar er zijn aspecten waarin elke manier van opvoeden anders is dan de andere. Het model dat door de moeder in het middelpunt van dit verhaal is gekozen, werd bijvoorbeeld sterk bekritiseerd en in veel opzichten als een negatief model beschouwd. Laten we samen uitzoeken waarom.

via Daily Mail

Kaytlynn Green is een 23-jarige moeder uit Missouri, Verenigde Staten, die niet alleen in haar levenskeuzes, maar ook in de opvoeding van haar kinderen voor ophef heeft gezorgd. De jonge vrouw groeide op in een heel groot gezin en droomde er altijd van om haar eigen gezin te creëren en ze deed het toen ze Jesse, haar 31-jarige wederhelft, ontmoette. Kaytlynn wilde echter afwijken van wat de opvoeding was die ze ontving en de manier waarop ze opgroeide met haar ouders, en nam een ​​methode aan die wordt gedefinieerd als holistisch en respectvol om de 3-jarige Olive en de 1-jarige Felix op te voeden.

In de praktijk heeft het paar gekozen voor een niet-traditionele levensstijl, een in nauw contact met de natuur, vrij van sociale banden en beperkingen die hen en hun kinderen zouden kunnen "kooien". Beginnend met haar zwangerschap bedacht ze bijvoorbeeld alles alleen met haar partner. En als er in het begin iemand was om haar te volgen, verdween deze gaandeweg en werd alles op een "huiselijke" manier geregeld, inclusief de bevalling.

Advertisement

Hun aanpak heeft minimale medische betrokkenheid en de kinderen hebben ook geen contact met kinderartsen of dergelijke. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze alleen strikt veganistisch eten, zoveel mogelijk blootsvoets rondlopen en de kleintjes vrij zijn om zich te gedragen zoals ze willen, ook om bij hun ouders in bed te slapen.

Richtlijnen die gebruikers niet konden waarderen en die de reden waren waarom ze de twee ervan beschuldigden slechte ouders te zijn. "Ze vertellen me dat ik het verkeerd doe en dat ik geen goede moeder ben - bekende de 23-jarige - Hun mening interesseert me niet: ik ben overtuigd van wat ik doe en dit wordt niet begrepen. Ik werd opgevoed om mijn mening niet te uiten, om me te schamen voor wat ik deed en was, ik wil niet dat ze hetzelfde zijn."

Bovendien regelt moeder Kaytlynn volgens haar onthullingen het liefst alles wat met haar kinderen te maken heeft zelf: van het bereiden van eten tot het opvoeden ervan. Ze zegt dat directe ervaringen in de echte wereld de sleutel zijn, niet alleen het bestuderen van boeken, daarom neemt ze ze altijd mee en laat hen alles zien wat ze doet.

"We dwingen ze tot niets, zelfs niet betreft hun slaap - bekende ze - Ze slapen wanneer het nodig is, zowel overdag als 's nachts en wij volgen ze".

Een educatieve methode die zeker out of the box is, maar wie zegt dat het verkeerd is? Wat vind je van haar keuze: is ze echt een slechte moeder of vind je dat iedereen zelf kan beslissen hoe hij met zijn kinderen omgaat?

Advertisement