Arm kind kan geen album voor voetbalstickers kopen, dus ontwerpt hij zijn eigen

Janine image
door Janine

13 September 2022

Arm kind kan geen album voor voetbalstickers kopen, dus ontwerpt hij zijn eigen
Advertisement

Hoevelen van jullie hebben als kinderen voetbalplaatjes verzameld? Stickeralbums waren altijd al een feest voor de kleintjes en vooral het jaarlijkse album met voetballers. Vooral jongens die ervan droomden professionele spelers te worden als ze groot waren, verzamelden gretig die stickers in de hoop het album vol te krijgen - een zeer moeilijke prestatie. Helaas is de aankoop van stickers en de daaruit voortvloeiende uitwisseling van dubbele plaatjes met andere liefhebbers echter niet iets waar alle kinderen van kunnen genieten. Er zijn gezinnen waarin de economische situatie zo'n "verspilling" van geld niet toelaat. Daarom heeft deze jongen al zijn fantasie gebruikt om zijn eigen stickeralbum te hebben.

via Twitter / GloboNews

Advertisement

João Gabriel Nery dos Santos, een 8-jarige Braziliaanse jongen uit een arm gezin, heeft gelukkig een levendige fantasie ontwikkeld: hij had alleen wat kleuren, papier en een schaar nodig om een ​​album met voetbalstickers te maken met het oog op het WK 2022. De vader van de jongen, João Teixeira, kon zo'n uitgave zeker niet betalen: een echt stickeralbum zou hem meer dan de helft van zijn salaris kosten. Uiteraard kon de vader van deze kleine dromer zijn emotie niet bedwingen toen hij het handgemaakte album zag: “Je moet wel emotioneel raken, het geluk is zo groot dat ik sprakeloos ben dat mijn zoon zoveel creativiteit heeft".

Advertisement

Het duurde niet lang voordat het verhaal van dit kind viraal ging en een ongelooflijke keten van solidariteit op gang bracht. De vele gebruikers die hoorden van zijn ontroerende verhaal, stelden zelfs voor om een ​​echt stickeralbum voor hem te kopen om zijn droom waar te maken. Ook de Braziliaanse doelman Cássio Ramos had een videogesprek met de jonge voetbalminnende “artiest”. Natuurlijk kwam het langverwachte stickeralbum uiteindelijk aan en het was zijn moeder die het hem gaf; in een video, geplaatst op Twitter, is de reactie van het kind te zien. João Gabriel was heel blij met zijn geschenk, daar twijfelen we niet aan!

Applaus voor de fantasie van deze jongen die, ondanks de overduidelijke financiële moeilijkheden van zijn familie, zijn verbeeldingskracht altijd blijft gebruiken en vooral zijn dromen najaagt. Geweldig João!

Advertisement