Zwangere vrouw valt flauw in de trein: de reden is ronduit angstaanjagend

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Zwangere vrouw valt flauw in de trein: de reden is ronduit angstaanjagend
Advertisement

Onze dagen zijn vermoeiend: we hebben duizend verplichtingen en het lijkt ons altijd dat we niet genoeg tijd hebben om alles te doen. Gestresst en onder druk lijdt ook ons ​​lichaam en probeert elk moment te benutten om wat rust te vinden. Als we bijvoorbeeld van ons werk of van waar dan ook naar huis terugkeren en met het openbaar vervoer reizen, kunnen we alleen maar hopen een lege plek te vinden als we aan boord komen, om te kunnen zitten. Het is een algemeen gevoel, we kunnen het niet ontkennen, maar we weten ook dat er stoelen in bussen, metro's en treinen zijn die gereserveerd zijn voor degenen die ze het meest nodig hebben.

Een regel die in theorie iedereen zou moeten respecteren, maar dat is niet het geval en het verhaal dat we je gaan vertellen getuigt daarvan.

via Mirror

Advertisement
Matthew Gan/Wikimedia

Matthew Gan/Wikimedia

Het verhaal werd verteld door een moeder op het portaal Mumsnet, om haar gedachten te delen en te begrijpen, door de mening van anderen te vragen, of haar gedachten overdreven waren of niet.

"Ik reis minstens twee keer per week met de trein en ik merk steeds vaker hoe zeldzaam het is dat mensen een ​​zitplaats aanbieden - begon de vrouw - Bij mijn laatste zwangerschap was dat niet zo, maar ik merk het verschil. Ik ben 34 weken zwanger en mijn buik is duidelijk te zien, daarom weet je wat mijn toestand is - vervolgde ze - Ik weet de reden niet goed, maar ik lijd aan lage bloeddruk in deze fase van de zwangerschap en vooral op drukke plaatsen word ik erg zwak. Ik weet zeker dat het ook andere zwangere vrouwen overkomt en ik weet dat ik niet de enige ben".

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Ondanks alles doen de mensen om haar heen alsof er niets is gebeurd en zijn ze afgesloten in hun wereld van smartphones, misschien boeken, maar in ieder geval ver verwijderd van de realiteit van degenen die ook maar de minste aandacht nodig hebben. In haar verhaal geeft deze vrouw vervolgens aan dat ze soms vraagt om te mogen gaan zitten, of dat iemand anders het voor haar deed, maar zonder succes.

Op een dag voelde ze zich blijkbaar erg zwak en na verschillende pogingen om een ​​zitplaats te bemachtigen, viel ze flauw. "Die dag voelde ik me heel naar - bekende ze - ik kon niet opstaan ​​en ik probeerde 3 keer te vragen om te mogen zitten, maar ze deden alsof ze me niet hoorden en uiteindelijk viel ik flauw. Deze houding ontmoedigt me om het in de toekomst te doen”.

De vraag die werd gesteld en ook aan gebruikers werd gericht, is of het onredelijk was om te denken dat de onbeschoftheid van mensen een nooit eerder bereikt niveau heeft bereikt.

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Er waren veel mensen die hun mening gaven, maar niet iedereen was het met de moeder eens. Voor sommigen is het een vanzelfsprekendheid om de plaats af te staan aan degenen die het echt nodig hebben, zoals ouderen en zwangere vrouwen, en dit moet zonder enige twijfel gedaan worden. Anderen daarentegen hebben gezegd dat het niet zo normaal is. "Het is een zeer delicaat iets - zei een gebruiker - soms weet je niet hoe je je moet gedragen omdat je de man of vrouw kunt tegenkomen die zich beledigd voelt door je aanbod en je slecht aankijkt".

Dan zijn er mensen die hebben geadviseerd om altijd te vragen of je behoefte hebt om een ​​paar minuten te gaan zitten, met één ding in gedachten: ga er nooit vanuit dat degene die de stoel inneemt geen problemen heeft die niet zichtbaar zijn. Als een persoon niet onmiddellijk opstaat, kan hij op zijn beurt een belemmering hebben, misschien niet zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk.

Wat vind je van dit onderwerp en hoe gedraag jij je meestal in vergelijkbare situaties?

Advertisement