x
De lerares merkt dat een van haar leerlingen…
Luchtvaartmaatschappij vergoedt passagier 4.800 euro: ze waren vergeten de rolstoel mee aan boord te nemen De hond van de buren blaft 's nachts, ze neemt wraak door zes uur lang een luid liedje te draaien

De lerares merkt dat een van haar leerlingen kapotte schoenen heeft: ze besluit hem een ​​nieuw paar te geven (+ VIDEO)

10 September 2022 • Door Janine
28.498
Advertisement

De school is de plek waar kinderen hun eerste stappen buitenshuis zetten en zonder de hulp van hun ouders. Het is daarom een ​​plek waar ze niet alleen wiskunde, geschiedenis en aardrijkskunde leren, maar ook hoe ze zich tot anderen moeten verhouden en hoe ze in de wereld kunnen staan. Het te volgen voorbeeld zou dat van de docent moeten zijn, ook al lijken sommigen van hen soms te gefocust op het leren. Benita Cervera, een lerares in het basisonderwijs die zeer alert was op de behoeften van haar jonge leerlingen, ging echter veel verder dan alleen het onderwijzen van de vakken: toen ze een kind in haar klas zag met versleten schoenen, moest ze hem wel een paar nieuwe geven.


Benita Cervera is een Mexicaanse onderwijzeres die zich onmiddellijk bewust werd van het ongemak van een van haar kleine leerlingen, die op school was gekomen met een paar vuile en versleten schoenen. Het gezin van het kind had duidelijk niet de middelen om een ​​nieuw paar schoenen te kopen, dus besloot Benita zelf iets voor hem te doen. Benita ging veel verder dan haar rol als lerares en kocht nieuwe schoenen voor haar kleine leerling, die zijn blijdschap duidelijk liet zien toen hij eindelijk de oude kon vervangen.

"Bedankt juf!” horen we enthousiast in het filmpje dat Benita zelf op TikTok plaatste. De kleine jongen staat vervolgens op om de juf te omhelzen, blij met zijn nieuwe schoenen. Het duurde niet lang voordat de video viraal ging en miljoenen gebruikers bereikte: "O, wat een tederheid, bedankt", schrijft een ontroerde gebruiker; "De beste juf ter wereld" schrijft een ander; "Hij zal het nooit vergeten" schrijft een andere gebruiker, en tot slot: "Het zijn niet zomaar schoenen... het gaat om zorg, genegenheid, ondersteuning... het is goed voor hun zelfrespect".

Advertisement

Het is een klein gebaar, dat is waar, maar hoeveel leraren zouden tegenwoordig zoiets voor hun leerlingen doen? De taak van de onderwijzer is niet alleen beperkt tot het overbrengen van informatie en begrippen, ook al zijn er velen die er in deze termen over denken. Gelukkig zijn er echter mensen die nog veel empathie en vrijgevigheid hebben om over te brengen. Juf Benita is zeker een mooi voorbeeld van dit alles voor haar leerlingen!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt