x
Docente houdt de dochter van een van…
De hond van de buren blaft 's nachts, ze neemt wraak door zes uur lang een luid liedje te draaien Ze bevalt van een tweeling en ontdekt dat ze verschillende vaders hebben: het gebeurt een op een miljoen keer

Docente houdt de dochter van een van haar leerlingen in haar armen, zodat ze de les kan volgen (+ VIDEO)

10 September 2022 • Door Janine
12.436
Advertisement

Ouder zijn kan geweldig zijn, maar het is normaal dat zelfs de meest overtuigde stellen het moeilijk kunnen hebben, vooral als het het eerste kind is. Om nog maar te zwijgen over alleenstaande of zeer jonge ouders die te maken hebben met onervarenheid en de noodzaak om te blijven werken of studeren, zelfs in de eerste levensjaren van hun kind. Een jonge studente bijvoorbeeld, die moeder was van een prachtig meisje, moest de lessen bijwonen, maar omdat ze geen oppas had gevonden die een oogje op haar dochter kon houden, moest ze met de baby naar de universiteit. Gelukkig was haar lerares erg behulpzaam bij het vermaken van de kleine.


De jonge hoofdpersoon van dit verhaal ging met haar dochtertje naar de universiteit en had die dag niemand gevonden die beschikbaar was om op het meisje te passen. Eenmaal in de klas bood de hoogleraar burgerlijk recht aan om de baby in haar armen te houden terwijl ze de les uitlegde, zodat ze gemakkelijker aantekeningen kon maken. Een klasgenoot van deze moeder filmde het tedere tafereel een paar seconden, plaatste het op Twitter en maakte het vriendelijke gebaar van de lerares bekend: "Mijn lerares burgerlijk procesrecht zorgt voor de dochter van een leerling, zodat ze aandacht kan besteden aan de les. Een mooi voorbeeld van empathie".

Het mooie gebaar werd gemaakt door de Colombiaanse professor Karen Vega, advocaat en professor aan de Universidad Pontificia Bolivariana (UPB), een van de belangrijkste particuliere universiteiten in Colombia.

Het is niet de eerste keer dat een professor of een docent voorbij zijn of haar rol is gegaan en in het belang van de studenten zulke liefdevolle gebaren maakt. In werkelijkheid gaat het om empathie en interesse voor leerlingen, dus helemaal in lijn met de rol van docent. Een goede professor moet namelijk niet alleen de belangrijkste begrippen herhalen, maar ook een voorbeeld stellen en de behoeften begrijpen van degenen die elke dag in de schoolbanken zitten. Karen Vega heeft bewezen haar vak aan te kunnen: hoogstwaarschijnlijk zal ze in de harten van veel van haar studenten blijven.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt