93-jarige laat zich vastbinden aan vleugel van vliegtuig voor een ongekende prestatie: "Ik doe het voor het goede doel"

Janine image
door Janine

18 September 2022

93-jarige laat zich vastbinden aan vleugel van vliegtuig voor een ongekende prestatie: "Ik doe het voor het goede doel"
Advertisement

Wanneer je de derde leeftijd bereikt, denk je altijd dat je de lijst met dromen hebt voltooid en dat je niet langer genoeg tijd of kracht hebt om alle achtergebleven projecten uit te voeren. In werkelijkheid hebben veel mensen over de hele wereld ruimschoots aangetoond dat leeftijd slechts een getal is. Een goed voorbeeld hiervan is mevrouw Betty Bromage, een 93-jarige vrouw, die besloot zich te laten vastbinden aan de vleugel van een vliegtuig voor een unieke ervaring en het verslaan van een nieuw record in het Guinness Book of World Records voor het goede doel.

via Ladbible

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Mevrouw Betty, uit Gloucestershire, Engeland, legde uit dat ze op haar hoge leeftijd niet meer kan rennen zoals vroeger, maar ze heeft nog steeds dat kleine beetje roekeloosheid en de wens om nieuwe emoties te ervaren: "Daarom ging ik op zoek naar originele ideeën en ik dacht eraan om een ritje op een vliegtuig te maken”, vertelde ze.

Ondanks de tekenen van het verstrijken van de tijd, maakte de opgewekte vrouw het zich gemakkelijk op het vliegtuig: onmiddellijk daarna steeg het vliegtuig op en deed wat stunts. Zoals eerder vermeld, is het avontuur van de dappere mevrouw Betty bedoeld voor liefdadigheid en heeft ze fondsen geworven voor de plaatselijke ouderenvereniging Sue Ryder, die voor een van haar familieleden had gezorgd. Met deze ongelooflijke ervaring heeft de vrouw meer dan €28.000 opgehaald.

Advertisement
 YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

"Deze vereniging helpt veel mensen. Ze hebben voor mijn schoonzus gezorgd en waren erg aardig voor haar. Ook enkele van mijn vrienden hebben in de loop der jaren alle hulp gekregen die ze nodig hebben. Het is een fantastische vereniging. Ik heb ze leren kennen toen ik 89 was en ik was onder de indruk. Het heeft bovendien een verpleegteam dat ook gezinnen ondersteunt”, zei mevrouw Betty.

Naast de nobele bedoeling om de vereniging te willen helpen, gaf Betty toe dat ze het ook wilde doen vanwege haar avontuurlijke geest: "Ik wilde mezelf bewijzen dat ik het nog steeds kan! Het op- en afstappen van het vliegtuig was voor mij een bron van grote trots. Op mijn leeftijd is het normaal om wat vermoeid te zijn, maar ik heb mezelf toevertrouwd aan een goede specialist. En ik werd gesteund van mijn lieve schoondochter en mijn kleinkinderen”, verklaarde ze.

Wat te zeggen, complimenten aan deze vrouw!

Advertisement