x
Deze vrouw heeft een belangrijk record…
Ze draagt ​​een elegante jurk om hun eerste jubileum te vieren: haar vriend neemt haar mee naar een fastfood Gezin bouwt een off-grid huis: ze betalen geen rekeningen en besparen 50.000 euro per jaar

Deze vrouw heeft een belangrijk record behaald: met haar 86 jaar is ze ’s werelds oudste stewardess

19 September 2022 • Door Janine
1.768
Advertisement

"Kies de baan waar je van houdt en je zult nooit werken", luidt een bekend spreekwoord. En inderdaad, het is waar: degenen die van hun passie hun beroep maken, beweren zelden moe te zijn van het werken en zouden nooit met pensioen willen.

Een goed voorbeeld hiervan is Bette Nash, een 86-jarige stewardess die nog steeds werkt en al meer dan een halve eeuw regelmatig vliegt. De vrouw werd zelfs bekroond met het Guinness Book of World Records, omdat ze - dankzij haar 65-jarige carrière - werd uitgeroepen tot de langst dienende stewardess ter wereld.

via: ABC

Mevrouw Bette begon haar carrière op 4 november 1957, toen ze haar eerste dienstdag bij Eastern Air Lines vervulde. Een heel belangrijk moment voor de vrouw die sinds die datum meer tijd in de vlucht dan op de grond heeft doorgebracht. Na verschillende overgangen van de ene maatschappij naar de andere, vestigde Bette zich als werkneemster bij American Airlines.

De jury van het Guinness Book of World Records erkende haar als de vrouw met de langste carrière als stewardess ooit, met 64 jaar en 61 dagen ononderbroken dienst op het moment van verificatie. Zoals zojuist vermeld is Bette nog steeds actief als stewardess bij American Airlines. De vrouw werkte het grootste deel van haar carrière op de lijn New York-Boston-Washington, waardoor ze 's avonds naar huis kon om voor haar zoon te zorgen.

Bette legde uit dat stewardessen aan het begin haar carrière aan verschillende eisen moesten voldoen. "Je moest een bepaalde lengte en een bepaald gewicht hebben. Vroeger was het moeilijk. Als je een paar kilo aankwam, moest je die meteen kwijtraken", herinnert ze zich.

Bijna 65 jaar later is er veel veranderd in haar branche, maar haar carrière werd voortgezet. Bette volgt nog steeds cursussen voor stewardessen die vereist zijn door de Federal Aviation Administration en blijft passagiers aan boord verwelkomen.

Een waar voorbeeld van vasthoudendheid en wilskracht die, naar we hopen, nog lang kan voortduren.

Tags: WTFOuderenVerhalen
Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt