Ze stuurt haar zwangere tienerdochter het huis uit: "Ik zal niet degene zijn die je baby opvoedt"

Janine image
door Janine

16 September 2022

Ze stuurt haar zwangere tienerdochter het huis uit: "Ik zal niet degene zijn die je baby opvoedt"
Advertisement

De geboorte van een kind is ongetwijfeld een blijde gebeurtenis, maar het brengt ook een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Dit zorgt ervoor dat toekomstige ouders een mix van emoties hebben tussen vreugde en zorgen dat ze niet goed genoeg zijn, maar meestal gaat alles goed. Wat moet je echter doen als een tienerdochter een baby op de wereld wil zetten die het plichtsbesef van haar ouders voor de groei van het kind als vanzelfsprekend beschouwt? Dit is wat een vrouw onlangs op internet vroeg, nadat ze had ontdekt dat haar 17-jarige dochter een baby verwacht.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn 17-jarige dochter is 7 weken zwanger (ze zal 18 zijn als ze gaat bevallen) en heeft geen relatie meer met de vader van de baby", zei de moeder. De twee gingen uit elkaar omdat de jongen geen vader wil worden. “Eerlijk gezegd denk ik dat hij niet eens zal komen opdagen voor de bevalling”, vervolgde de vrouw.

Hoe dan ook, het meisje besloot de zwangerschap voort te zetten tegen elk advies van haar hele familie in: "Nadat ze erop stond niet alleen de zwangerschap voort te zetten, maar ook de baby op te voeden, vroeg ik haar hoe ze dat zou doen, en zij antwoordde me dat ze een baan wilde zoeken". Op dat moment vroeg de vrouw haar: "Wie zorgt er dan voor de baby terwijl jij aan het werk bent?" en de jonge vrouw antwoordde: "Ik dacht dat jij en papa dat wel konden doen.” Bij het horen van deze woorden antwoordde de vrouw heel categorisch: "Absoluut niet, ik ga niet nog een kind opvoeden."

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Het bracht me ertoe te denken dat als ze de baby eenmaal heeft, ik praktisch haar moeder zal zijn. Ik ben onlangs met pensioen gegaan en mijn man zal over precies 11 maanden met pensioen gaan en dit is niet hoe ik mijn jaren wil doorbrengen. Het is niet juist voor ons. Dus ik vertelde haar dat ze tot de geboorte van de baby tijd heeft om een ​​woning te vinden. Ik zal haar helpen een baan te zoeken, hulp te krijgen indien nodig, betaalbare huisvesting te vinden en alles wat nodig is, maar ik zal dit kind niet opvoeden. Mijn man is het daar niet helemaal mee eens, maar ik vind dat we op dit punt eensgezind moeten zijn", besloot de moeder die op internet om advies vroeg om erachter te komen of ze verkeerd handelt.

Gebruikers staan aan de kant van de vrouw: "Ik denk dat je gelijk hebt dat je haar steunt in haar beslissing, zonder haar van je te laten profiteren. Je kunt uiteraard niet beslissen of je haar de zwangerschap wilt laten voltooien, maar ook zij moet nota nemen van de verantwoordelijkheden waarmee ze te maken krijgt zodra ze moeder wordt", merkte een gebruiker op.

Wat vind jij?

Advertisement