Jongen van bescheiden afkomst slaagt erin om 3 graden te halen: hij is genomineerd voor de beste student ter wereld

Janine image
door Janine

21 September 2022

Jongen van bescheiden afkomst slaagt erin om 3 graden te halen: hij is genomineerd voor de beste student ter wereld
Advertisement

Onderwijs is fundamenteel in het leven van mensen: studeren helpt om de geest te openen, vaardigheden te verwerven en beter te leven. Helaas is het niet altijd mogelijk om deze weg te volgen, maar men mag nooit opgeven. Nicolás Monzón, de 25-jarige zoon van een huisvrouw en een bouwvakker die op het punt stond te stoppen met school om "als arbeider te gaan werken", is zich daar terdege van bewust, maar zette zijn reis voort dankzij zijn oma. Hij behoort nu tot de favorieten voor de prijs van de "Beste student ter wereld” in de Verenigde Staten.

via TN.com.ar

Advertisement

Nicolás, een liefhebber van wiskunde, stond op het punt niet naar de universiteit te gaan nadat hij zijn diploma van het lyceum had gehaald. De jonge man zei dat hij zich niet kon voorstellen om te studeren wat hij wilde, maar hij dacht dat hij zou moeten gaan werken om zijn familie te onderhouden. "Ik heb nooit in luxe geleefd en mijn vader en mijn ooms hebben de meest uiteenlopende banen gehad, zodat het de familie aan niets ontbrak”, legde hij uit.

Toen zijn oma zich realiseerde dat hij de aanleg en vaardigheden voor wiskunde had, overtuigde ze hem om zijn universitaire studies voort te zetten. Nicolás gaf niet op en slaagde er zelfs in om een ​​studiebeurs te krijgen om naar de faculteit Computer Engineering te gaan.

Advertisement

Zo begon een briljant pad dat hem ertoe bracht om tegelijkertijd te studeren om drie graden te kunnen behalen, allemaal op het gebied van de ontwikkeling en programmering van videogames. Daarnaast organiseerde hij ook een cursus om les te geven in computerreparatie en begon hij programmeerlessen te geven aan zijn buren.

Nicolás is al tevreden met zijn prestaties, maar het lot heeft iets heel speciaals voor hem gereserveerd. Gezien zijn vaardigheden is hij genomineerd om de beste student ter wereld te worden dankzij de prijs die in het leven is geroepen door de Varkey Foundation van New York. De stichting benadrukte het verhaal van Nicolás, vooral om zijn verleden en jeugd. Het regionale hoofd van de organisatie, Agustín Porres, zei dat "het verhaal van Nicolás laat zien dat alles mogelijk is".

We wensen hem veel geluk en hopen dat zijn toekomst steeds rooskleuriger zal zijn.

Advertisement