2-jarige jongen met hersenverlamming ziet voor het eerst de zee en is heel enthousiast (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

14 September 2022

2-jarige jongen met hersenverlamming ziet voor het eerst de zee en is heel enthousiast (+ VIDEO)
Advertisement

Wat is er mooier dan de glimlach van een kind? De vreugde van kinderen is waar elke ouder voor leeft, en daarom was de moeder van een 2-jarige met hersenverlamming in extase toen haar zoon de zee voor de allereerste keer zag en hoorde. Het is bekend dat de zee een kalmerend effect heeft op de meeste mensen en kinderen spelen meestal graag op het strand en in de golven. De kleine hoofdpersoon van dit verhaal toonde in feite een bijzondere voorliefde voor zeewater, wat zelfs zijn ouders verraste, die hem nog nooit zo glimlachend hadden gezien.

via Facebook / Beach Ability Ingoldmells Beach Wheelchairs

Facebook / Beach Ability Ingoldmells Beach Wheelchairs

Facebook / Beach Ability Ingoldmells Beach Wheelchairs

Joey werd te vroeg geboren, na slechts 27 weken, en niet zonder problemen: de kleine heeft namelijk tetraplegie, dat wil zeggen, hij lijdt aan een vorm van verlamming waarbij alle vier de ledematen van het lichaam betrokken zijn, armen en benen. Artsen hebben de ouders gewaarschuwd dat Joey hoogstwaarschijnlijk nooit in staat zal zijn om alleen te lopen, maar moeder Helen geeft niet op en is zelfverzekerd, vooral na het zien van zijn reactie toen hij voor het eerst in contact kwam met het zeewater. Helen Butterfield heeft drie kinderen en als moeder besloot ze fulltime voor Joey te zorgen, die natuurlijk meer speciale zorg en aandacht nodig heeft.

Advertisement
Facebook / Beach Ability Ingoldmells Beach Wheelchairs

Facebook / Beach Ability Ingoldmells Beach Wheelchairs

Joey heeft ernstige zintuiglijke problemen, daarom kan hij het gevoel niet verdragen dat contact met zand of andere elementen, zoals gras, sneeuw of tapijt, op hem overbrengt. Met water lijkt het echter een heel ander verhaal: Joey slaagde erin de zee te bereiken, op het strand van Ingoldmells in Lincolnshire, dankzij een speciale rolstoel. Voor Joey was het de eerste keer ooit en hij lijkt erg genoten te hebben van de ervaring. "Eerlijk gezegd heb ik hem nog nooit zo veel zien lachen”, merkte zijn moeder op, "ik ben zo blij dat ik het heb kunnen registreren. We zullen deze dag nooit, maar dan ook nooit vergeten."

Pubblicato da Helen Butterfield su Venerdì 19 agosto 2022

De kleine Joey lijkt bijzonder op zijn gemak te zijn in contact met water, veel meer dan met andere mensen: "Hij reageert meestal niet zo goed, vooral niet op vreemden, maar als hij in de badkuip zit, is hij in de hemel. Het is alsof Joey was geboren om een ​​waterbaby te zijn”, concludeerde zijn moeder. De video van Joey is hartverwarmend en daarom is het zo succesvol op internet. We zijn er zeker van dat je niet kunt stoppen met glimlachen als je zijn vreugde ziet.

Advertisement