Stel vindt manier om te besparen op de organisatie van de bruiloft: "we hebben maar 5.000 dollar uitgegeven"

Janine image
door Janine

17 September 2022

Stel vindt manier om te besparen op de organisatie van de bruiloft: "we hebben maar 5.000 dollar uitgegeven"
Advertisement

Is het mogelijk om weinig uit te geven bij het organiseren van een bruiloft? De meesten van ons zouden misschien geneigd zijn om nee te zeggen. Tussen locaties, lunches, ceremonies, kleding, bruidscadeautjes, boeketten en nog veel meer, lijkt het budget voorbestemd om onverbiddelijk te stijgen en belangrijke bedragen te bereiken. Toch zijn er die erin slagen om hun droom waar te maken tegen een zeer lage prijs - in vergelijking met de gebruikelijke kosten - en zonder iets op te geven.

Wat bijvoorbeeld het paar deed waar we je over willen vertellen. Twee jonge geliefden die er alles aan hebben gedaan om binnen een bepaalde grens te blijven. Welke? Laten we het samen uitzoeken.

via US Time

Advertisement

Jess en Houston Clifton zijn twee jonge mensen uit Arkansas, Verenigde Staten, die elkaar leerden kennen toen ze nog heel jong waren en, als de liefde aanvankelijk niet meteen toesloeg, konden ze, toen ze op de universiteit zaten, niet meer zonder elkaar. Vanaf hier begon hun relatie die hen naar het huwelijk leidde.

Het stel had er altijd al van gedroomd en wilde een speciale ceremonie om hun verbintenis officieel te vieren, maar ze waren niet van plan er te veel geld aan uit te geven.

Advertisement

Dit alles begon toen de twee zich realiseerden hoeveel verspilling een soortgelijk evenement met zich meebrengt, toen ze de bruiloft gingen organiseren. Reden waarom ze besloten het anders te doen, te beginnen met de locatie. Voor zowel de ceremonie als de receptie hebben ze een plaats opgegeven die bedoeld is voor dergelijke vieringen en zetten ze zich in om deze te organiseren op de boerderij van de familie van Jess. Hier heeft het bruidspaar, gebruikmakend van een bestaand houten platform en het huren van stoelen voor de gasten, het "probleem" opgelost dat verband houdt met de locatie. Daarna legden ze zich toe op bloemen en versieringen.

Voor de bloemen vroeg Jess haar moeder Elizabeth, een tuinliefhebster, om ze voor haar te kweken en de vrouw, die de uitdaging aanging, ging een jaar eerder al aan het werk. Voor de verfraaiing van de tafels bedacht de bruid echter om lege glazen flessen te gebruiken en ze om te vormen tot bloemenvazen, terwijl ze voor de kaarsen de suggestie van haar oma volgde. Laatstgenoemde, een liefhebster van bakjes yoghurt, heeft er een groot aantal bewaard, waardoor haar kleindochter op het idee kwam om ze als kandelaars te gebruiken.

impactforgood/Instagram

impactforgood/Instagram

De rest werd allemaal gehuurd: tafelkleden, tafels, verlichting om de tuin te versieren tijdens het diner en nog veel meer. Voor de bruidsmeisjes daarentegen kozen ze voor tweedehands kleding die ze op internet kochten en voor het eten maakten ze gebruik van een cateringservice. "Het was heel leuk om zo'n simpele bruiloft te organiseren", aldus Jess. Het was alsof ik in een film zat, het was allemaal magisch. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ons slechts $5.000 kostte. In het begin dachten we dat het twee keer zoveel zou kosten, maar Houston en ik hebben er alles aan gedaan om het in een lager budget te laten passen."

Het paar verklaarde ook dat elke keer wanneer ze iets nieuws bedachten om toe te voegen tijdens de ceremonie, ze nadachten hoe ze het goedkoper konden maken. Is het hun gelukt? Blijkbaar wel.

Wat vind jij van dit "no waste" huwelijk?

Advertisement