Een jonge man van bescheiden afkomst studeerde met boeken die hij in de vuilnisbak had gevonden: nu gaat hij naar een prestigieuze universiteit

Janine image
door Janine

24 September 2022

Een jonge man van bescheiden afkomst studeerde met boeken die hij in de vuilnisbak had gevonden: nu gaat hij naar een prestigieuze universiteit
Advertisement

Soms hebben we de neiging om het belang van onderwijs te onderschatten, vooral als we jonge studenten zijn. Vaak kunnen de lessen saai lijken en de boeken oninteressant, maar wanneer dit geluk niet zo vanzelfsprekend is, merk je dat het absoluut noodzakelijk is. Thompson Vitor weet er alles van, een jonge Braziliaan die zijn schoolexamens wist te halen met alleen boeken die uit de vuilnisbak waren gehaald. Na zoveel toewijding en opoffering heeft de jongen eindelijk zijn droom waar gemaakt.

via Elsoldetijuana

Advertisement

A saudade já é grande! Vamos lá! M2 ITA 👊💥✈️

Pubblicato da Thompson Vitor su Venerdì 15 gennaio 2016

Thompson komt uit een klein stadje in de buurt van de stad Natal en groeide op in een vrij bescheiden gezin met weinig geld. Zijn beide ouders volgden hun studie niet verder dan de lagere school. Zijn moeder wijdt zich aan het verzamelen van afval om recyclebare spullen te verkopen, terwijl zijn vader broodjes verkoopt. Zijn ouders steunden zijn wens om een opleiding te volgen, maar waren bang dat hij, gezien hun financiële situatie, nooit ver zou kunnen komen.

Hoe dan ook, zijn moeder steunde hem zo goed als ze kon door hem boeken uit de vuilnisbak te geven. Dit waren voor Thompson echte schatten die hem in staat stelden om op het lyceum uit te blinken tussen de andere studenten. Zijn realiteit was heel anders dan die van zijn klasgenoten, hij stond 's morgens heel vroeg op en moest tot zes kilometer fietsen om bij zijn school te komen. De middag stond in het teken van studeren en het helpen van zijn moeder met haar werk. Na het succesvol afronden van zijn baccalaureaat kreeg de jongeman verschillende beurzen.

Advertisement

"Pearson College, a heart sticker, and Thompson teaching Chemistry in the background." Thanks Joanne Peng for the photo and the caption!

Pubblicato da Thompson Vitor su Sabato 9 marzo 2019

Nadat hij de eerste plaats had behaald in zijn test, koos Thompson voor een carrière in de faculteit Scheikunde en dankzij zijn grote talent belandde hij op de Universiteit van Rochester in New York, in de Verenigde Staten, waarmee hij zijn droom waarmaakte.

Thompson weet dat hij een dergelijke mijlpaal heeft bereikt dankzij zijn vasthoudendheid en intelligentie, maar hij is zeker niet alle steun vergeten die hij van zijn familie heeft gekregen: "Ik ben erg trots op mijn ouders. Ik weet hoeveel offers ze hebben gebracht om mij op te voeden. Niet alleen ik, maar ook mijn broers. Ze hebben de tegenslagen van het leven, hun economische problemen overwonnen en hebben hun momenten van plezier opgegeven om voor ons te zorgen", zei de jonge man. Nu gaat zijn verhaal de wereld rond en is hij een inspiratie voor elke jonge en vasthoudende student.

Advertisement