"Wat als ik weer val?": vader legt zijn 5-jarige dochter uit hoe ze het vertrouwen in zichzelf niet moet verliezen

Janine image
door Janine

05 Oktober 2022

"Wat als ik weer val?": vader legt zijn 5-jarige dochter uit hoe ze het vertrouwen in zichzelf niet moet verliezen
Advertisement

Het "werk" van de ouder is het moeilijkste van de wereld: je kinderen zien opgroeien met het besef dat ze fouten zullen moeten maken en soms zullen vallen en weer opstaan, maakt alle moeders en vaders ongerust. Het is niet gemakkelijk om in moeilijke tijden kalm te blijven, maar de sleutel is om negatieve gevoelens te maskeren om je kinderen niet nog meer van streek te maken, en hen altijd te helpen opstaan ​​als ze vallen.

Een mooi voorbeeld hiervan is een hartverwarmend filmpje waarin een vader zijn 5-jarige dochter helpt een truc op de skateboard te leren om uitglijden te voorkomen. Laten we eens kijken.

via Today

Advertisement
Instagram - chasing.sage

Instagram - chasing.sage

In de video, die duizenden weergaven op Instagram heeft opgeleverd, wordt een vader genaamd Robert overrompeld wanneer zijn dochter Aubrin op een mini-helling valt die ze samen hebben gebouwd om te leren skateboarden. Ze begint te huilen, maar hij omhelst haar en blijft kalm. "Vond het je eng of heb je pijn?”, vraagt ​​Robert, 36 jaar, in de video. Aubrin antwoordt: "Het heeft me pijn gedaan."

Nadat het kind gekalmeerd is, probeert de vader haar op te vrolijken door haar wat complimenten te geven over hoe ze snel leert, ondanks de kleine onverwachte gebeurtenis. "Wat als ik weer val? Ik denk dat het weer kan gebeuren, maar ik wil het wel weer doen", zegt Aubrin. "Soms kan het gebeuren als je moeilijke dingen doet", antwoordt Robert. "Het is aan jou of je het nu opnieuw wilt proberen, maar als je er geen zin in hebt, onthoud dan dat het niet hoeft." Maar het meisje lijkt veel vastberadener en moediger: "Ik wil het doen", zegt ze resoluut terwijl ze weer op het skateboard stapt en haar oefeningen voortzet.

Advertisement
Instagram - chasing.sage

Instagram - chasing.sage

"Iets nieuws proberen is moeilijk, het is nog moeilijker na een onverwachte gebeurtenis. Ik moest haar vertrouwen terugwinnen en zij moest haar vertrouwen terugkrijgen”, legt de jonge vader uit in de post die op Instagram is gedeeld.

"Dit is een van de grootste uitdagingen waarmee we als mens worden geconfronteerd, want als de negatieve ervaring eenmaal in onze hersenen zit, is het heel moeilijk om het weg te duwen. Ik weet uit persoonlijke ervaring dat een val langdurige gevolgen kan hebben en ik geloof echt dat het, indien mogelijk, het beste is om op te staan ​​en het opnieuw te proberen, met als doel het pad met een positieve ervaring af te sluiten”, vervolgde hij.

Op de vraag "Hoe weet je wat je op deze momenten moet zeggen?", antwoordde Robert oprecht: "de waarheid is dat ik absoluut niet weet wat ik moet zeggen. Haar zien vallen doet me pijn en het spijt me, maar ik probeer kalm te blijven en het een andere wending te geven met een paar vragen of opmerkingen terwijl ik de situatie analyseer. De emoties van een ouder (afhankelijk van hoe je instinctief reageert) hebben vaak invloed op de emotionele reactie van het kind; mijn doel is om mijn invloed weg te nemen en toe te staan ​​en te voelen volgens haar individualiteit, zodat ik beter kan lezen hoe ze zich echt voelt in deze cruciale momenten. Kortom, ik antwoord alleen met mijn hart. Als je de dingen met kalmte leert, met empathie en steun, zonder druk, komt het wel goed", besloot de vader.

Ben je het eens met zijn theorie?

Advertisement