Zijn 9- en 13-jarige stiefkinderen slapen nog steeds bij hun moeder in bed, terwijl hij op de bank slaapt: "Is dat juist?”

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

Zijn 9- en 13-jarige stiefkinderen slapen nog steeds bij hun moeder in bed, terwijl hij op de bank slaapt: "Is dat juist?”
Advertisement

Als kinderen heel klein zijn, kan het voorkomen dat ze regelmatig bij hun ouders in bed slapen. Er is niets mis mee om ze een veilig gevoel te geven tussen mama en papa als ze bijvoorbeeld wakker worden uit een nare droom. Maar als slapen in bed met de ouders een constante gewoonte wordt, kan het moeilijk zijn om ze eraan te wennen om alleen in hun slaapkamer te slapen als ze ouder worden. Dit is in zekere zin het probleem waarmee een man te maken kreeg toen hij stopte met nachtdiensten draaien op zijn werk. Zijn 9- en 13-jarige stiefkinderen lijken niet veel zin te hebben om het bed van hun moeder te verlaten en 's nachts ruimte voor hem te maken, zoals juist zou zijn.

via Reddit

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

De man schreef over zijn situatie in een Reddit-bericht en vroeg gebruikers om advies, na een periode waarin hij probeerde zijn positie bij zijn gezin te laten gelden, zonder voldoening gevende resultaten te melden. De man vertelde de gebruikers op de site over de context: "Mijn vrouw en ik zijn al zes jaar samen, ze heeft twee kinderen, een van dertien en een van negen. Toen we een relatie kregen, waren beiden nog klein en sliepen in haar bed terwijl ik 's nachts werkte. Dit is nooit een probleem geweest. Sinds vorig jaar heb ik echter last van mijn rug en nu slaap ik op een memory foam matras." De man ging ervan uit dat de twee kinderen inmiddels in hun eigen slaapkamer sliepen, maar dat was niet zo. Zelf vroeg hij zich natuurlijk af of het normaal was dat twee kinderen van die leeftijd nog bij hun moeder in bed slapen, waarbij hij beschreef hoe het vooral de 9-jarige is die vervelend doet.

Het probleem is dat de man echt in zijn bed moet gaan liggen en naast zijn vrouw wil slapen, maar de aanwezigheid van de twee stiefkinderen zijn slaap verstoren (vooral de 9-jarige, die veel trapt gedurende de nacht). Uiteraard moest de man, ondanks zijn pogingen om de zaken te laten werken, de kwestie ter sprake brengen en eiste hij zijn kant in bed te kunnen slapen omwille van zijn rug.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

“Die avond nam ze de kinderen mee naar haar ouders voor de nacht”, legde de man uit, “en toen ze thuiskwam legde ze uit dat ze het deed omdat zij en de twee kinderen niet allemaal in een van de kinderbedden zouden passen. Ze heeft ermee ingestemd dat ik het grote bed zou kunnen hebben, maar nu bestelt ze een memory foam matras voor het kinderbed, zodat ik daar comfortabel kan slapen. Ik wil niet in een kinderbed slapen. Ik wil mijn eigen bed en zou heel graag een nacht willen doorbrengen met mijn vrouw”, concludeerde de man, een beetje geërgerd. De ouders van de vrouw staan ​​duidelijk aan de kant van de kleinkinderen en beginnen de schoonzoon te beschuldigen vanwege zijn eisen. Maar lijkt het jou ook niet dat de man meer dan redelijke eisen stelt? Volgens Reddit-gebruikers is dit het geval - wat denk jij?

Advertisement