"Ik ben 85 jaar en heb ervoor gekozen om geen kinderen te krijgen: ik heb er nooit spijt van gehad"

Janine image
door Janine

30 Oktober 2022

"Ik ben 85 jaar en heb ervoor gekozen om geen kinderen te krijgen: ik heb er nooit spijt van gehad"
Advertisement

Tegenwoordig zeggen steeds meer mensen dat ze geen behoefte hebben om ouders te worden, maar ondanks de vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt, is de druk die de samenleving legt op degenen die deze keuze maken erg hoog. Degenen die hebben besloten geen kinderen te krijgen, horen misschien minstens één keer in hun leven zinnen als: "Je zult van gedachten veranderen" of, erger nog, "Je zult er later spijt van krijgen".

Dit is de reden waarom een ​​85-jarige vrouw die ervoor koos geen kinderen te krijgen, een brief op Reddit deelde om haar ervaring te vertellen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Lieve jonge mensen, ik vraag me af of ik de oudste persoon ben die op deze website schrijft - schrijft de vrouw - Het lijkt mij dat velen van jullie hier zijn om de beslissing om je leven te veranderen te valideren. Het vinden van gelijkgestemden is belangrijk en ik begrijp de noodzaak. Dus ik kan alleen maar zeggen dat, naar mijn ervaring, de jouwe een goede beslissing is, wat het ook is”, vervolgde ze.

De vrouw legde uit dat ze iets meer dan 50 jaar getrouwd was en beiden geen kinderen wilden. “Destijds zeiden we dat we het probeerden of dat we ze niet konden krijgen. Het was ons geheim. Het ging niemand iets aan. Als we eerlijk waren geweest, zouden er veel problemen zijn met familie en vrienden", vertelde ze.

De vrouw heeft geen spijt en de 50 jaar die ze samen met haar man doorbracht waren perfect. Mooie banen, geen zorgen en liefde voor elkaars hobby's. Geen van hen was tegen kinderen en ze zagen ze vaak bij vrienden of familie, maar, zoals ze zelf bekende, als ze terug in de tijd kon gaan, zou ze hetzelfde doen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn leven werd nooit bepaald door kinderen, ik had een sterk netwerk van vrienden en veel hobby's. Ik wist verder te gaan en nu heb ik ook een nieuwe partner", vervolgde ze.

"Sommige van mijn vrienden hebben kinderen, maar ondanks alles hebben ze een gemeenschappelijk probleem: de kinderen wijden niet genoeg tijd aan hen. Dit maakt hen van streek en verdrietig. Ze hebbben soms geen interesses, omdat alles om de kinderen en de kleinkinderen draait. Ik heb nu een eigen appartement in een "bejaardentehuis", lieve vrienden, drukke dagen en aardig personeel. Veel geluk voor jullie allemaal", besloot ze.

Wat denk jij? Ben je het eens met haar levensanalyse?

Advertisement