"Ik was mijn baan zat en nam ontslag: ze vervingen me binnen 3 uur"

Janine image
door Janine

08 Oktober 2022

"Ik was mijn baan zat en nam ontslag: ze vervingen me binnen 3 uur"
Advertisement

Een baan is een fundamenteel onderdeel in iemands leven en als het je lukt om het werk te doen waar je het meest van houdt, heb je de neiging om lichaam en ziel aan die activiteit te geven. De inzet en inspanningen die worden geleverd voor het welzijn van het bedrijf waarvoor je werkt, worden echter niet altijd erkend en vaak kom je zelfs op het punt dat je besluit je leven in eigen handen te nemen en alles de juiste ruimte te geven.

Een vrouw moedigt mensen aan om hun eigen gemoedsrust voorrang te geven boven het werk, en stelt in een video op TikTok dat ze allemaal gemakkelijk te vervangen zijn.

via NYPost

Advertisement
TikTok / wellnessbynorah

TikTok / wellnessbynorah

Norah Allison, een Canadese pilates instructrice, plaatste een video waarin ze laat zien hoe vervangbaar mensen kunnen zijn, en beweerde dat ze werd vervangen in slechts drie uur nadat ze ontslag had genomen. Norah reageerde op een video van een andere maker van inhoud die gebruikers vroeg: "Waar was je in de zakenwereld niet op voorbereid?"

In de clip die 29 seconden duurt legde Norah uit dat ze een modelwerkneemster was - ze maakte altijd overuren en gaf de weekenden op om haar werk gedaan te krijgen, maar ze zei ook dat als ze terug kon gaan, ze niet dezelfde fout zou maken. "Het maakt niet uit hoe goed je bent in je werk, of hoe hard je werkt - niemand is onmisbaar", zegt ze in de clip, die al tienduizenden views heeft gehad.

Advertisement
TikTok / wellnessbynorah

TikTok / wellnessbynorah

"Jarenlang was ik de eerste die elke ochtend vroeg op mijn werkplek verscheen en de laatste die vertrok. Ze hadden me al drie uur na mijn ontslag vervangen. Niemand is onmisbaar, maar bovenal: geen enkele baan is je mentale en fysieke rust waard”, vertelde ze.

De vrouw ontving honderden reacties van solidariteit: "Dat is waar! En het doet pijn als je het beseft. Zet jezelf en je gezin altijd op de eerste plaats", schreef een gebruiker. "We moeten altijd onthouden dat we voor onszelf werken, niet voor een bedrijf, ook al werken we met de aardigste mensen ter wereld", merkte een jonge vrouw op. "Toen ik een bedrijf verliet dat mijn werk niet waardeerde, moesten ze twee mensen inhuren om mijn baan te vervullen. Ze wilden me geen opslag geven en gaven er de voorkeur aan om twee salarissen te betalen", zei een derde.

Wat denk jij ervan? Ben je het eens met de uitspraken van Norah?

Advertisement