Lerares investeert geld om een ​​"triest" kleuterklaslokaal om te toveren in een kleurrijke omgeving

Janine image
door Janine

23 Oktober 2022

Lerares investeert geld om een ​​"triest" kleuterklaslokaal om te toveren in een kleurrijke omgeving
Advertisement

Kleuterklaslokalen zijn fundamentele plaatsen voor kinderen: hier beginnen ze te socializen, speelgoed te delen en de eerste didactische lessen te leren. Helaas is er op veel scholen een gebrek aan de juiste hulpmiddelen om het beste onderwijstraject voor de kleintjes te garanderen, zoals ook een lerares uit de Verenigde Staten opmerkte.

De vrouw bedacht echter een nogal ingenieuze oplossing om het probleem te verhelpen door allerlei leermiddelen voor haar jonge leerlingen te garanderen. Laten we het samen uitzoeken.

via Unilad

Advertisement
TikTok - @progressivemama

TikTok - @progressivemama

De jonge lerares, Megan genaamd, besloot haar ervaring te delen via een video op haar TikTok-account @progressivemama. De kijkers stonden versteld van wat de lerares liet zien: een leeg, kaal, grijs klaslokaal, zonder enig speels of didactisch materiaal.

"Ik raakte zo gefrustreerd toen ik vandaag mijn klaslokaal binnenliep. Er zijn geen planken voor een klassenbibliotheek. De bureaus zijn vreemd voor een kleuterschool. Geen kluisjes. Geen tapijten. Er zijn geen voorraden of boeken." Hoeveel van mijn geld zal ik moeten uitgeven om dit allemaal te verhelpen?", verklaarde ze in de video. Vandaar het idee: het web om hulp vragen.

Advertisement
TikTok - @progressivemama

TikTok - @progressivemama

Niet wetende tot wie ze zich moest wenden, heeft Megan in feite besloten om het enige te doen wat haar logisch leek, namelijk haar verlanglijstje online delen, vergezeld van het volgende bijschrift: "Deze lijst is handig voor het kopen van voorwerpen voor mijn kleuterklas voor het schooljaar dat net begonnen is! Als je me wilt helpen, bedank ik je voor de steun en voor het helpen om jonge studenten op te leiden met de juiste hulpmiddelen".

Gelukkig hielpen vrienden, familieleden en zelfs vreemden op internet de lerares: binnen enkele uren nadat ze haar lijst had gedeeld, werd Megan verrast door het grote aantal donaties. Na een paar dagen heeft Megan haar TikTok-account geüpdatet met een nieuwe video waarin ze trots haar klaslokaal vol kleurrijke voorwerpen laat zien, zoals kluisjes, tapijten, kleuren, posters, boeken en nog veel meer. "Ik heb heel veel donaties ontvangen van vrienden en familie. Ik heb ook wat van mijn eigen geld uitgegeven, maar nu voel ik me veel beter", merkte Megan op. En haar leerlingen zullen dat zeker ook zijn.

We wensen haar een fijn schooljaar toe.

Advertisement