Werkneemster wil ontslag nemen om bij dochter te zijn, werkgever grijpt in: “neem haar mee, ik zorg wel voor haar”

Janine image
door Janine

27 September 2022

Werkneemster wil ontslag nemen om bij dochter te zijn, werkgever grijpt in: “neem haar mee, ik zorg wel voor haar”
Advertisement

Degenen die de hele week 8 uur per dag werken, weten heel goed hoe moeilijk het in sommige gevallen is om elk aspect van hun leven onder controle te houden. Vooral als je kleine kinderen hebt en de tijd die je met ze doorbrengt nooit genoeg lijkt te zijn. Vaak zijn het vooral moeders die het gewicht van dit alles voelen, en daarom nemen ze in sommige gevallen zelfs drastische beslissingen over hun werk.

Precies wat de vrouw over wie we je willen vertellen op het punt stond te doen, maar gelukkig kwam er iemand tussenbeide om haar te helpen. We vertellen je hoe het verhaal zich ontvouwde.

via ricardobigprint/Facebook

Advertisement

Sommige mensen hebben te maken met delicate momenten in hun leven die alleen kunnen worden overwonnen als iemand begrip toont en besluit te helpen. Dit gebeurde met Rosita, een moeder en werkneemster, die op het punt stond haar baan op te zeggen en voor haar dochter te zorgen, toen iemand haar een hand toereikte.

De vrouw, werkzaam in een kopieerwinkel, had wat problemen om tegelijkertijd werk en gezin te beheren, en daarom had ze besloten ontslag te nemen. Maar de wereld is vol goede mensen en gelukkig was er een van hen op haar pad. Haar werkgever wendde zich in feite niet af, zoals misschien velen zouden hebben gedaan, maar zei tegen zijn werkneemster dat ze de kleine Vianey mee naar kantoor moest brengen.

Advertisement

In een lange post die Luis Ricardo Ruiz op sociale media publiceerde, beschrijft deze laatste de situatie en vertelt hij hoe het verhaal ging: "Rosita had moeite om tegelijkertijd te werken en voor haar dochter te zorgen - schrijft de werkgever - waardoor ze had besloten te stoppen. Ik zei haar dat niet te doen, maar Vianey mee naar kantoor te brengen en haar bij mij te laten terwijl ze haar taken uitvoert. We weten allemaal dat je je snel hecht aan een kind en ik heb het kleine meisje al een bijnaam gegeven: ik noem haar Zarita. Als we haar vastpakken, klaagt ze geen moment en als ze dat doet, is dat alleen maar omdat ze zich verveelt.”

De man, die een kopieerwinkel runt in de stad Guasave, in Sinaloa, in Mexico, heeft een prachtig gebaar van altruïsme en solidariteit gemaakt dat niet iedereen zou hebben gedaan. Wie van de werkgevers zou zich in feite zo beschikbaar hebben gesteld en een eigen werkneemster hebben voorgesteld om haar jonge dochter mee naar het werk te nemen? Misschien een paar, maar hij deed het en stond een moeder toe haar leven voort te zetten zonder iets op te geven.

Ya tengo más de un año disfrutando mi pre-retiró — ensayando para cuando llegue a los 60 le faltan 8 para retirarme … pero ya ando ensayando en las glorias… si dios quiere

Pubblicato da Luis Ricardo Ruiz su Domenica 18 settembre 2022

Het delen van het verhaal bereikte een zeer hoog aantal views en liet Ruiz zelf sprakeloos achter: "We hadden niet gedacht dat onze ervaring zoveel mensen zou kunnen aantrekken - zei hij - ik hoop met heel mijn hart dat het een voorbeeld kan zijn voor andere werkgevers: we moeten leren onze medewerkers meer te ondersteunen.

Juiste en deelbare woorden die hem tot een persoon met een goede ziel en een uitstekende werkgever maken. We hopen dat zijn gebaar ook andere mensen in de toekomst kan helpen om het juiste te doen.

Advertisement