De baas ontslaat haar omdat ze weigerde hem koffie te brengen: ze opent een nieuw bedrijf en wijst zijn kandidatuur af

Janine image
door Janine

02 Oktober 2022

De baas ontslaat haar omdat ze weigerde hem koffie te brengen: ze opent een nieuw bedrijf en wijst zijn kandidatuur af
Advertisement

De perfecte baan bestaat niet, of bijna niet, omdat er altijd veel aspecten zijn waarmee je rekening moet houden nadat je bent aangenomen. Misschien is het werk dat je gaat doen het werk waar je altijd van hebt gedroomd, maar voldoet de werkomgeving niet aan je verwachtingen. Collega's of werkgevers hebben die standpunten hebben die ver van de onze staan, is nooit positief, vooral niet als de afstanden omslaan in echte vijandigheid. Kathleen Martinez, een jonge advocaat die onterecht werd ontslagen door haar werkgever, weet er iets van. Gelukkig is de onaangename kwestie voor haar veranderd in een moment van bezinning en wedergeboorte.

via TikTok / attorneymartinez

Advertisement
TikTok / attorneymartinez

TikTok / attorneymartinez

Advocaat Kathleen Martinez werkte voor een korte periode op een advocatenkantoor dat bijna uitsluitend uit mannen bestond. Ze was, net als vele anderen, absoluut niet gebonden aan oude visies die het beroep van advocaat als een puur mannelijk voorrecht zien, maar haar werkgevers waren duidelijk niet van deze mening. In een kantoor dat bevolkt wordt door bijna alleen mannen, heeft Kathleens werkgever er “goed” aan gedacht haar te vragen om koffie te zetten. Kathleen weigerde dit natuurlijk te doen, omdat het absoluut niet haar taak was. De baas besloot daarom actie te ondernemen tegen Kathleen: hij ontsloeg haar omdat hij beweerde dat ze niet paste in de conservatieve cultuur van dat beroep en natuurlijk omdat ze had geweigerd hem koffie te brengen.

Advertisement
TikTok / attorneymartinez

TikTok / attorneymartinez

De nare ervaring was meer regenererend voor Kathleen dan ze zich kon voorstellen: zoals ze zeggen, “oude deuren sluiten en nieuwe deuren openen” en dat gold ook voor de advocaat, vooral dankzij een hernieuwd vertrouwen in zichzelf. Kathleen is namelijk haar eigen bedrijf begonnen waarin alle medewerkers, vooral vrouwen, zich op hun gemak voelen. Gezien de negatieve ervaring die ze had met het vorige advocatenkantoor, vond de vrouw de werkomgeving heel belangrijk.

"In mijn bedrijf dragen we wat we willen, het belangrijkste is om te weten hoe je je werk het beste kunt doen", zei de advocaat, "Ik heb te vaak kleding gedragen die mezelf niet weerspiegelde, toen realiseerde ik me dat ik me mag kleden zoals ik wil, en het is iets dat ik ook aan mijn medewerkers heb geleerd. Ik ben erg blij dat verschillende vrouwelijke advocaten hebben gesolliciteerd om op mijn kantoor te werken", besloot ze tevreden.

TikTok / attorneymartinez

TikTok / attorneymartinez

Bovendien dienden Kathleens bewustzijn en vastberadenheid ook om een ​​levensles te leren aan haar voormalige werkgever, die haar ontsloeg. De man in kwestie stuurde zijn cv en solliciteerde bij de nieuwe activiteit van de vrouw. Kathleen antwoordde ironisch: "Natuurlijk, we hebben iemand nodig om koffie te zetten voor de meisjes." Een onschuldige zin, waardoor Kathleen wraak kon nemen op haar voormalige baas!

Advertisement