Dochter van bananentelers wordt de eerste arts in haar familie

Janine image
door Janine

01 November 2022

Dochter van bananentelers wordt de eerste arts in haar familie
Advertisement

Veel kinderen dromen ervan om arts, dierenarts of zelfs astronaut te worden, maar als ze eenmaal volwassen zijn, neemt het leven andere wegen. Voor sommigen is die aspiratie die ze sinds hun kindertijd hebben gecultiveerd echter zo inherent aan hun hart dat ze het pad willen voortzetten, ook als ze volwassen zijn, met alle inspanningen die daarbij horen. Om je dromen waar te maken, moet je immers wat inspanningen leveren, nietwaar?

Zo was het ook voor Noemi Röder, een 18-jarig meisje uit Santa Catarina, Brazilië, die, ondanks wat moeilijkheden, haar grootste droom waarmaakte. We vertellen je haar verhaal.

via Alegretetudo

Advertisement

Aprovada em medicina na federal 🎉 Agradeço a todos que acreditaram, torceram e oraram. A escola pública venceu 😗✌️

Pubblicato da Noemi Roder su Venerdì 23 aprile 2021

Noemi, dochter van bananentelers, werd geselecteerd om medicijnen te studeren aan de Federale Universiteit van Santa Maria. De jonge vrouw heeft twee banen: ze helpt bij het schoonmaken van de bananenplantage van haar ouders en helpt haar jongere broers en zussen om thuis te studeren.

Beide activiteiten vergen veel tijd, maar ze heeft haar studie niet opzij gezet en zich op het toelatingsexamen voorbereid zonder haar doel ooit uit het oog te verliezen. "Ik had voor geneeskunde gekozen: ik wist dat ik om 5 uur 's ochtends wakker zou moeten worden om te kunnen studeren voordat ik naar mijn werk ging", vertelde ze. En blijkbaar wierpen haar inspanningen vruchten af.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Noemi werkte ook in een bakkerij en twee andere winkels terwijl ze het lyceum afmaakte. De jonge vrouw zei dat ze tot 15 uur per dag studeerde: "Hoe meer ik studeerde, hoe meer ik besefte dat ik achterliep. Ik merkte dat ik niets wist. Dus bleef ik elke dag studeren", legde ze uit. Na haar afstuderen begon ze gratis online cursussen te volgen om zich voor te bereiden op het toelatingsexamen voor de universiteit en uiteindelijk vervulde ze haar droom: de Federale Universiteit van Santa Maria accepteerde haar aanvraag en nu is ze feitelijk een studente van de Faculteit der Geneeskunde.

Noemi vierde de bekendmaking van het resultaat door een foto op Facebook te delen met haar armen en gezicht geschilderd: "Toegelaten tot de Faculteit der Geneeskunde van de Federale Universiteit. Ik dank iedereen die in mij geloofde, voor mij juichte en bad", schreef de toekomstige arts.

Een echte test van standvastigheid en doorzettingsvermogen waarvoor we haar alleen maar kunnen complimenteren en het beste wensen voor haar toekomst.

Advertisement