Ze leren hun dove zoon gebarentaal: als hij slechts 9 maanden oud is communiceert hij voor het eerst het woord "melk"

Janine image
door Janine

22 Oktober 2022

Ze leren hun dove zoon gebarentaal: als hij slechts 9 maanden oud is communiceert hij voor het eerst het woord "melk"
Advertisement

Het zal sommigen van ons zijn overkomen om te horen dat dingen, vooral de negatieve, soms sterke mensen overkomen die de vasthoudendheid en de instelling, en ook het karakter, hebben om ze het hoofd te bieden. Misschien is dit het geval, of misschien zijn er individuen die bij moeilijkheden gewoon niet opgeven en met opgeheven hoofd doorgaan.

De twee ouders waar we over willen vertellen zijn zich daar terdege van bewust, zij hebben te maken gehad met de gehoorbeperking van hun kinderen, maar hebben er van jongs af aan al het mogelijke aan gedaan om hen te helpen communiceren met de wereld. Wij vertellen je hun verhaal.

via thatdeafamily/Tik Tok

Advertisement
thatdeafamily/Tik Tok

thatdeafamily/Tik Tok

Een baby krijgen en voor hem zorgen is een van de wonderen van het leven. Elke ouder weet dit, maar als we worden geconfronteerd met belangrijke problemen, struikelblokken die onmogelijk lijken te overwinnen, hoe kunnen we dan het beste reageren en ons gedragen?

Estafani en Oscar vonden de juiste manier om de doofheid van hun beide kinderen het hoofd te bieden en deelden graag de vooruitgang die hun kleintjes hadden geboekt op internet, waarschijnlijk ook om dicht bij degenen te zijn die, net als zij, een uitdaging aangaan. Zo creëerden ze een Tik Tok-profiel - @thatdeafamily - waarin ze video's plaatsen over het pad dat hun kinderen volgen met betrekking tot hun beperking.

Advertisement
thatdeafamily/Tik Tok

thatdeafamily/Tik Tok

Zich bewust van wat het inhield dat ze niets om hen heen konden horen, gingen de ouders aan de slag om hen te helpen gebarentaal te leren. In verschillende clips kun je de stappen volgen van de oudste, maar ook, sinds hij arriveerde, van de kleinste en juist een video van deze laatste heeft het web ontroerd.

Op de afbeeldingen zie je verschillende momenten waarop mama en papa proberen de kleine de beweging te laten leren om het woord "melk" te communiceren. De inspanning van hun kant is hoog en ook de aandacht van het kind, dat na verschillende pogingen en tijdens een uitstapje naar de supermarkt met zijn moeder, onverwachts weet te reageren op het gebaar. De vreugde van de vrouw is groot en ze knuffelt haar 9 maanden oude baby met liefde en met een hart vol geluk.

thatdeafamily/Tik Tok

thatdeafamily/Tik Tok

Het is belangrijk om van jongs af aan te beginnen met gebarentaal, net als bij klanktaal. Het leren is een kwestie van doorzettingsvermogen, oefening en praktijk, en deze twee ouders hebben geen tijd verspild en kunnen al wat vruchten plukken. "Ik weet niet of zijn reactie imiterend was of dat hij het gebaar echt met het woord associeerde", schreef de moeder. Het feit is dat het gebaar er was en we zijn er zeker van dat de kleine geleidelijk het hele scala aan tekens zal overnemen die nuttig zijn om met de buitenwereld te communiceren.

Het delen heeft een groot aantal meningen en veel lovende commentaren gekregen voor een vader en moeder die er alles aan doen om het leven van deze kinderen serener te maken. We hopen met heel ons hart dat hun toekomst prachtig en vredig mag zijn en dat het leven geweldige verrassingen voor hen in petto heeft.

Advertisement