Uitgeputte moeder moet toestemming vragen om te douchen omdat haar man niet voor hun zoon zorgt

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

Uitgeputte moeder moet toestemming vragen om te douchen omdat haar man niet voor hun zoon zorgt
Advertisement

Het verzorgen van een klein kind kost veel tijd en energie, dus het zou beter zijn als vader en moeder de taken gelijk verdelen. Helaas is dit soms niet mogelijk. Een jonge Amerikaanse moeder weet dit maar al te goed, ze vertelde over haar moeilijkheden om de vrijheid te nemen om zelfs maar twee keer per week te douchen, vanwege het gebrek aan steun van haar man. De vrouw vertelde dat zij de enige was die voor hun zoontje van 1 jaar en 4 maanden zorgde en vroeg het web om advies over hoe ze met de situatie om moest gaan.

via Minhavida

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

"Mijn man zit in het leger en werkt doordeweeks buitenshuis. Hoewel hij op zaterdag en zondag vrij is, weigert hij echter voor onze zoon te zorgen. Hij geeft prioriteit aan zijn behoeften boven de mijne, omdat zijn inkomen ons enige inkomen is. Ik respecteer het en doe mijn best om hem tevreden te stellen”, legde ze uit.

De jonge vrouw schreef zich zelfs in aan een online universiteit, in de hoop te kunnen studeren terwijl het kind rust of terwijl haar man thuis is. De routine en het feit dat ze alleen voor het kind moest zorgen, lieten haar echter niet toe haar studie voort te zetten. "Hij klaagt dat ik ben gestopt met de universiteit, maar hij kan niet begrijpen dat ik het opgaf omdat het voor ons allebei heel moeilijk zou zijn, ik zou zijn hulp nodig hebben met onze zoon om te studeren en ik weet dat hij het niet zou accepteren”, verklaarde ze.

Het probleem ontstond in een weekend zoals vele anderen: "Mijn man vertelde me dat hij direct na de lunch ging douchen en dan zou hij naar de kapper gaan. Ik vertelde hem dat ik ook na de lunch wilde douchen en vroeg of ik eerst mocht zodat hij later zijn haar zou laten knippen, maar hij weigerde. Ik vroeg hem of ik na hem mocht douchen en hij zei dat ik moest wachten tot hij weer thuis was na bij de kapper te zijn geweest. Ik heb zijn hulp nodig omdat een van ons voor ons kind moet zorgen", schreef ze in haar post.

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

"We zijn net verhuisd en we zijn te gast bij familieleden terwijl we op zoek zijn naar een nieuw huis. Als ik alleen in huis ben, leg ik mijn zoon meestal in de box buiten de badkamer en laat de deur open zodat dat ik hem in de gaten kan houden terwijl ik aan het douchen ben. Dat kan ik niet meer doen omdat er andere mensen in huis zijn en dat zou ongepast zijn", zei de moeder. De zoveelste weigering door haar man leidde tot een ruzie tussen het paar en de jonge vrouw vroeg om advies over hoe ze de situatie het hoofd moest bieden zonder dat ze nog vaker ruzie zouden hebben.

"Je moet leren grenzen te stellen. Neem elke dag een douche. Niemand anders, zelfs je man niet, vraagt ​​toestemming om te douchen. Doe het terwijl hij slaapt, geef de baby aan je man en ga, of zet hem in de box voor een dvd die hij leuk vindt. Het probleem is dat je door om toestemming te vragen de verwachting wekt dat je niet douchen een redelijke optie kan zijn”, adviseerde een gebruiker. Misschien heeft hij niet helemaal ongelijk: wat vind jij?

Advertisement