Hij nodigt zijn ouders niet uit voor de bruiloft: "Ze hebben die van mijn zus verpest, ik wil niet dat mij hetzelfde overkomt"

Janine image
door Janine

25 Februari 2023

Hij nodigt zijn ouders niet uit voor de bruiloft: "Ze hebben die van mijn zus verpest, ik wil niet dat mij hetzelfde overkomt"
Advertisement

Het huwelijk is een evenement waar veel stellen van dromen, die geëmotioneerd hopen dat alles goed zal gaan en de verbintenis met hun zielsverwant vieren, omringd door de warmte en genegenheid van hun dierbaren. Maar wat als sommige van deze naaste mensen een “opdringerige” persoonlijkheid hadden? Hoe moeten we ons dan gedragen?

Dit zijn de vragen die de hoofdpersoon van ons verhaal zichzelf stelde, die om advies van internet vroeg om te begrijpen of hij zijn ouders wel of niet moest uitnodigen voor de huwelijksreceptie, nadat hij had gezien hoe ze het huwelijksfeest van zijn zusje verpestten. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn ouders zijn bazige mensen. Ze hebben enorme persoonlijkheden en verpletteren iedereen die hen in de weg staat. Op de bruiloft van mijn zusje deze zomer waren ze bijzonder vervelend", legt de aanstaande bruidegom uit.

De jonge man legde in detail uit dat zijn ouders zichzelf letterlijk “opdrongen” tijdens de huwelijksreceptie, gênante toespraken hielden, de DJ dwongen om “muziek voor ouderen” te spelen en zijn zus dwongen te poseren om foto's te maken met 15 groepen familieleden die alleen de ceremonie hoefden bij te wonen, waardoor ze anderhalf uur moest staan ​​en de receptie onvermijdelijk met een sensationele vertraging begon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Geconfronteerd met deze scène probeerde de man met zijn ouders te praten en hen te waarschuwen om dergelijk gedrag niet te herhalen op zijn bruiloft, maar ze antwoordden dat ze "zo zijn" en dat ze hun houding om welke reden dan ook niet zouden veranderen. "Ik vertelde het aan mijn vriendin en zei haar dat ze als gasten naar de kerk konden komen, maar ik niet wil dat ze daar zijn voor de foto's of bij de receptie. Ze helpen ons niet om de bruiloft te betalen, dus zijn we hen niets verschuldigd”, legde de toekomstige echtgenoot uit.

"Mijn zus staat aan mijn kant, maar de rest van de familie is in tweeën verdeeld. Sommige mensen begrijpen waarom ik niet wil dat ze een scène maken op mijn bruiloft, en anderen zeggen dat mijn ouders nu eenmaal zo zijn en dat het niet juist van mij is om om welke reden dan ook een verandering te verwachten", concludeerde de man die online om advies vroeg over wat te doen.

De gebruikers gaven hem volkomen gelijk: uiteindelijk kunnen ze toch de ceremonie bijwonen en worden ze niet volledig uitgesloten. "Ik heb echt een hekel aan het excuus 'dit is wie ik ben'. Het gaat om het respecteren van andere mensen en het volgen van de basisetiquette”, merkte iemand op. Wat vind jij?

Advertisement