Ze schrijven per ongeluk 250 duizend dollar op zijn rekening bij: hij probeert het terug te betalen

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Ze schrijven per ongeluk 250 duizend dollar op zijn rekening bij: hij probeert het terug te betalen
Advertisement

Economische stabiliteit is tegenwoordig het doel van velen, gezien de grote moeilijkheid om een ​​redelijk winstgevende baan te vinden en te behouden. Het verbaast ons dan ook niet dat mensen loten blijven kopen in de hoop eindelijk hun leven te kunnen veranderen. De hoofdpersoon van dit verhaal hoefde echter geen vinger uit te steken om een ​​som geld te krijgen die de hoofdprijs van de loterij leek te zijn: 250 duizend dollar kwam rechtstreeks op zijn rekening terecht. Per ongeluk natuurlijk. Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan? Hij aarzelde geen moment en besloot om het geld terug te geven.

via Today

Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Het ongelooflijke verhaal overkwam Sam Curry, een Amerikaanse computeringenieur en cyberbeveiligingsexpert die plotseling $250.000 op zijn rekening zag bijgeschreven. Wat te doen in deze gevallen? Meestal ontvangt niemand zo'n bedrag zonder te weten waarom, en het is heel normaal om niet te weten wat je moet doen. Sam twijfelde echter niet: hij zou dat geld aan de rechtmatige eigenaar hebben teruggegeven. Wat bleek, was dat de aanbetaling per abuis was gedaan door - raad eens - Google.

Sam probeerde vervolgens contact op te nemen met het bedrijf, in de veronderstelling dat het er belang bij had zijn geld terug te krijgen. Misschien had hij het bij het verkeerde eind, want het was helemaal niet gemakkelijk.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Pas nadat het verhaal op internet verscheen, reageerde Google openlijk op de eerlijke IT-ingenieur: "Ons team heeft onlangs een betaling gedaan aan een verkeerde begunstigde vanwege een menselijke fout. We stellen het op prijs dat er snel is gecommuniceerd door de geïnteresseerde partij en we werken eraan om dit te corrigeren". Wat te zeggen, meneer Curry heeft er alles aan gedaan om zijn eerlijkheid te bewijzen, maar op dit punt is het aan Google om de eerste stap te zetten.

Natuurlijk is $250.000 veel geld, zoveel dat de meeste mensen het zelfs na zoveel jaren hard werken niet zullen hebben, dus rijst natuurlijk de vraag: wat zou jij in Sam Curry's plaats hebben gedaan? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement