Hij wil voorkomen dat zijn vrouw hun dochter een vreemde naam geeft: hij gaat stiekem naar de burgerlijke stand en schrijft haar onder een andere naam in

Janine image
door Janine

16 Oktober 2022

Hij wil voorkomen dat zijn vrouw hun dochter een vreemde naam geeft: hij gaat stiekem naar de burgerlijke stand en schrijft haar onder een andere naam in
Advertisement

Wanneer je besluit een kind te krijgen, wordt het leven van het paar overhoop gehaald, zowel positief als negatief, en het is heel normaal om gevoelige kwesties onder ogen te zien en keuzes te maken. Elke keuze moet echter altijd worden gemaakt voor het welzijn van de baby en nooit uit egoïsme. Laten we bijvoorbeeld de keuze van de naam nemen: ook in dit geval zou het beter zijn om er een te kiezen die, naast dat beide ouders het mooi vinden, ook gepast is. In dit verband zei een man dat hij zijn dochter bij de burgerlijke stand had ingeschreven met een andere naam dan de naam die zijn vrouw had gekozen, juist om de belangen van het kleine meisje te beschermen. Laten we in detail bekijken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het verhaal dat door deze vader wordt verteld, heeft voor veel ophef gezorgd onder Reddit-gebruikers, die er niet in zijn geslaagd een krachtig standpunt in te nemen ten gunste van een van beide ouders. Het lijkt er namelijk op dat geen van de twee echt enige volwassenheid en respect heeft getoond voor de keuzes van de ander. De man vertelde hoe zijn vrouw haar toekomstige dochter wilde noemen met aparte, zeer ongebruikelijke namen, zoals Hoohee, Joejie, Yabba en Buza: "Deze namen zijn absoluut belachelijk, er is geen culturele reden omdat we allebei westerlingen zijn, en ze zal er waarschijnlijk mee gepest worden”, legde de man uit, erop aandringend dat zijn vrouw een "speciale" naam voor haar dochter wilde. De man denkt er heel anders over: "Ik ben een traditioneel persoon, ik hou van traditionele namen met een diepe geschiedenis en betekenis - legt hij uit - Mijn vrouw daarentegen wil onze dochter op een unieke manier noemen, een naam waar niemand anders ter wereld aan zou denken."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Gezien het aandringen en de overtuiging van zijn vrouw om haar dochter "Buza" te willen noemen, besloot de man de dag na de geboorte van de baby stiekem naar de burgerlijke stand te gaan, in een poging zijn vrouw voor te zijn. Zonder iets tegen zijn vrouw te zeggen, gaf de man zijn dochter een andere naam, een naam die ze allebei mooi zouden vinden en waar het kind geen last mee zou krijgen. "Niemand zou haar ooit serieus nemen met zo'n naam", rechtvaardigde de man zichzelf, terugdenkend aan de naam Buza, "het was gewoon haar obsessie, ze wilde koste wat kost een unieke naam zonder na te denken over wat echt juist was voor het meisje. Ik zag dat ze helemaal geobsedeerd was door die naam, en er was geen manier om haar te overtuigen. De volgende ochtend ging ik naar het stadhuis om de baby te registreren uit angst dat mijn vrouw het eerst zou doen. Ik koos een heel schattige naam, niet te ouderwets, en ik dacht dat we het allebei mooi zouden vinden. Maar toen ik thuiskwam en het haar vertelde, werd ze boos, ze zei dat ik me had misdragen, maar ik vind dat zij de onverantwoordelijke is die onze dochter een naam wilde geven die haar leven zou hebben verpest”, concludeerde de man.

Welke naam de vader zijn dochter ook gaf, hoe vind jij dat hij zich gedroeg? Schrijf ons je mening in de reacties!

Advertisement