Bejaard echtpaar wordt uit huis gezet door hun zoon en schoondochter. Zo worden ze gedwongen te leven

Janine image
door Janine

29 Juni 2023

Bejaard echtpaar wordt uit huis gezet door hun zoon en schoondochter. Zo worden ze gedwongen te leven
Advertisement

Op oudere leeftijd wordt het zorgen voor de gezondheid een belangrijke prioriteit: naast een gezonde levensstijl is het essentieel om in een geschikte omgeving te leven die het welzijn bevordert. Het moet een veilige, comfortabele en toegankelijke omgeving zijn, met toegang tot adequate gezondheidsdiensten en sociale en maatschappelijke ondersteuning.

Dit laatste is een streven dat vaak door de kinderen wordt nagekomen, maar - helaas - was dit niet het lot van een ouder echtpaar dat tijdens een verschrikkelijke nacht uit hun huis werd verdreven en zonder onderdak achterbleef. Hier is hun verhaal.

via Semana

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het verhaal begon op een normale dag waarop het oudere stel boodschappen ging doen: ze hadden nooit gedacht dat die dagelijkse routine zou uitdraaien op een nachtmerrie.

Bij terugkomst ontdekten ze tot hun ontsteltenis dat het slot van de voordeur was vervangen en dat alle pogingen om binnen te komen tevergeefs waren. In een oogwenk begrepen ze de grimmige realiteit: hun eigen zoon en schoondochter hadden hen meedogenloos uit hun huis gezet.

Nog tragischer is het feit dat ze niet eens hun persoonlijke bezittingen konden meenemen. Ze moesten alles achterlaten en hadden alleen dat wat ze aanhadden. Volgens berichten in de media waren de twee oude mensen ambachtslieden en bleven alle gereedschappen in het huis achter, waardoor hen de enige middelen van bestaan ​​was ontnomen waarmee ze zich een waardig leven konden garanderen.

Buren legden uit dat het paar gedwongen was om in een oude auto te wonen, bedden te maken van dekens en karton, en met beperkte middelen tot hun beschikking. Al meer dan twee weken hebben ze deze wanhopige situatie doorstaan ​​en kunnen ze alleen overleven dankzij de vrijgevigheid en solidariteit van hun buren die hen voorzien van voedsel en een geïmproviseerde beschutting.

Advertisement

Een van de buren vertelde aan een journalist: "Ik zag ze dat huis kopen en er met inzet en opoffering voor zorgen. Toen ze terugkwamen van het boodschappen doen, werden ze geconfronteerd met de harde realiteit: 'je kunt hier niet meer naar binnen', zo werd hen verteld door hun zoon en schoondochter, en alle deuren gingen dicht.

Ze zijn uitgesloten van hun leven en bevinden zich in een situatie van armoede". De kwestie trok de aandacht van de voorzitter van het buurtcomité, die het gebrek aan adequate reacties van de bevoegde autoriteiten aan de kaak stelde. "De buren doen hun uiterste best om hen te helpen, door jassen en eten aan te bieden en hen zelfs toegang te verlenen tot hun badkamers”, legde de voorzitter uit.

"Ik probeer ze minstens één maaltijd per dag te garanderen", zegt Paulina Piriz, een buurtbewoner. "De vrouw krijgt ook een pensioen, maar haar schoondochter heeft het weten te bemachtigen. Hun situatie komt voort uit de hebzucht van haar zoon en zijn vrouw", voegde ze eraan toe.

Dankzij de ongelooflijke solidariteit van de buren hebben de ouderen de kracht gevonden om het vol te houden en hebben ze de hoop hun leven weer op te kunnen bouwen: de gemeenschap blijft ervoor zorgen dat ze hun waardigheid terug krijgen, hun huis terug kunnen krijgen en deze trieste en onrechtvaardige situatie kunnen overwinnen.

Advertisement