Schoonmaakster laat iedereen haar luxe vakanties zien: "Ik werk 12 uur per dag en sta om 5 uur op"

Janine image
door Janine

13 Oktober 2022

Schoonmaakster laat iedereen haar luxe vakanties zien: "Ik werk 12 uur per dag en sta om 5 uur op"
Advertisement

Een populair gezegde zegt dat "je moet werken om te leven, niet leven om te werken", maar veel mensen vergeten dit vaak en besteden het grootste deel van hun leven aan werken en opofferingen zonder ooit te genieten van de luxe van een vakantie. Yanina Alfaro, een 44-jarige Argentijnse moeder die besloot haar leven te veranderen door haar kantoorbaan op te zeggen om schoonmaakster te worden en in haar vrije tijd de wereld rond te reizen, begreep dit heel goed.

via Infobae

Advertisement
TikTok / yanivalfaro

TikTok / yanivalfaro

De vrouw is in haar land bekend geworden dankzij haar TikTok-account waar ze naast het delen van schoonmaaktips ook laat zien hoe ze geniet van reizen met het geld dat ze verdient met haar werk. Yanina legde uit dat ze tien jaar geleden voor dit beroep koos, om een ​​goede kwaliteit van leven te garanderen voor haar enige kind en voor zichzelf. Ze begon met het documenteren van haar vakanties en na het zien van opmerkingen van haar fans, besloot ze ook haar dagelijkse leven vast te leggen om de geruchten te weerleggen die haar bestempelden als een "bevoorrecht persoon".

"Ik begon te laten zien hoe ik om vijf uur 's ochtends opsta om te werken. Een beetje uit boosheid liet ik mijn routine zien omdat er wat kritiek was die me moe had gemaakt: als je plezier hebt in Argentinië, is dat omdat je bevoorrecht bent, het zal nooit vanwege het werk zijn”, vertelde ze. "Ik geniet van het leven, wie houdt er niet van? Niemand weet hoe lang hij zal leven. Dus om ervan te genieten zoals ik wil, moet ik vroeg opstaan, want niemand zal me iets gratis geven. Ik sta vroeg op, ik werk 12 uur per dag en ik sta mezelf een week toe in het duurste hotel van het land”, voegde ze eraan toe.

Advertisement
TikTok / yanivalfaro

TikTok / yanivalfaro

Wat haar TikTok-account betreft, zei ze dat veel van de vrouwen die haar volgen haar om advies vragen. "Ik merkte dat veel meisjes die huizen schoonmaken mij volgen. Ze vertellen me dat ik ze "inspireer". Velen van hen hebben me gevraagd hoe ik mijn eerste baan vond. Mede dankzij TikTok heb ik nieuwe huizen om schoon te maken kunnen vinden. Ik ben door veel geïnteresseerden benaderd. Maar ik heb geen uren meer beschikbaar", legde ze uit.

Yanina wees ook op alle voordelen waar ze van geniet om 12 uur per dag in de schoonmaaksector te werken: "Ik deel mijn tijd zelf in. Als ik een dag niet ga schoonmaken, is er niets aan de hand. Als ik ziek word, gebeurt er niets. Als ik een dag uit wil rusten, is dat prima. Ook als ik op vakantie wil. En ik word goed betaald. Toen ik op kantoor werkte, verdiende ik veel minder, nu hoef ik niet meer met mensen om te gaan. Als ik werk ben ik alleen en wijd ik me aan de schoonmaak. Niemand stoort me."

Yanina heeft ongetwijfeld iedereen laten zien dat hard werken altijd loont!

Advertisement