Ze blokkeren haar kaart en haar rekening: "Ik belde de bank voor informatie en kreeg te horen dat ik dood was"

Janine image
door Janine

16 Oktober 2022

Ze blokkeren haar kaart en haar rekening: "Ik belde de bank voor informatie en kreeg te horen dat ik dood was"
Advertisement

Sommigen van ons zullen absurde momenten hebben meegemaakt die alleen maar vergeten moeten worden, door ze op te sluiten in de meest verre la van het geheugen. Paradoxale situaties waarvoor het bijna onmogelijk lijkt om te handelen, maar toch moeten we het doen, anders kunnen we niet verder.

Een van de vreemde dingen die kunnen gebeuren, is bijvoorbeeld dat je je in een winkel bevindt en niet kunt betalen omdat de kaart waarvan werd aangenomen dat deze actief was, dat in werkelijkheid niet is. Een omstandigheid die misschien “banaal" lijkt, maar dat is niet zo als de reden waarom dit gebeurt op zijn zachtst gezegd uniek is, zoals de hoofdpersoon van dit verhaal overkwam. Laten we het samen uitzoeken.

via The Sun

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Natalie Holdsworth is een 30-jarige Engelse vrouw die in Bridlington woont en moeder is van 3 kinderen. Op een doodgewone dag was ze in de supermarkt toen ze bij de kassa aankwam om te betalen en te horen kreeg dat haar kaart niet meer actief was. Heel vreemd, aangezien ze hierover nooit contact had gehad met de bank en er genoeg geld op stond. Misschien een systeemfout waardoor de geldautomaat niet werkte? Nee, dat was niet de reden en ze moest dus contact opnemen met de bank voor informatie.

Eenmaal gebeld, sprak de jonge vrouw met een telefoniste: "Ze zeiden dat ik verschillende codes moest invoeren om te begrijpen wat er was gebeurd - zei Natalie - totdat ik aan de andere kant van de telefoon te horen kreeg dat ik kort daarvoor was overleden". Precies. De 30-jarige werd als overleden opgegeven, daarom had de bank besloten de rekening te blokkeren. Waarom, aangezien ze leefde en heel actief was?

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het begon allemaal met het overlijden van haar oma, Eileen McEvoy, die werd verzorgd door haar kleindochter. Aangezien het pensioen elke maand op de rekening van de jonge vrouw werd bijgeschreven, werd het geld, toen de oude vrouw stierf, uitbetaald op die van haar en niet op de juiste rekening. Een foutje, zeker, die Natalie nogal wat problemen bezorgde.

"Na 3 uur bellen kreeg ik te horen dat alles in orde was, maar ik moest een paar weken wachten voordat ik mijn geld weer kon gebruiken - zei de vrouw - Gelukkig had ik hulp van mijn partner en mijn familie, anders zou ik in de problemen zijn gekomen."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Nadat de kwestie was opgelost, ging Natalie verder met het zoeken naar compensatie van de bank voor het veroorzaakte ongemak. Aanvankelijk bood het bedrijf haar echter slechts £11 aan om de kosten van het gesprek van 3 uur te dekken, maar na herhaaldelijk aandringen van de klant ging het bedrag omhoog naar £73. Nog steeds te weinig voor de slechte dienst en de veroorzaakte tekortkomingen, dus gaf de vrouw niet op.

De Financiële Ombudsman besloot vervolgens de zaak in detail te onderzoeken en gaf haar uiteindelijk £1289 aan schadevergoeding. "Het bedrag is nog steeds laag - oordeelde Natalie - Ze hebben me veel problemen bezorgd en ik moet verschillende openstaande betalingen terugvorderen. Het is niet gemakkelijk om zoveel dagen zonder geld te zitten".

Een bijzondere en nogal vervelende situatie: niet alleen werd het geld van deze moeder opgeschort, maar alleen al het feit dat ze als dood werd beschouwd en het haar hoorde zeggen, zou niemand leuk vinden. Hoe zou je in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement