Geadopteerde jongen krijgt voor het eerst een verjaardagstaart: hij kan de emotie niet bedwingen

Janine image
door Janine

16 Oktober 2022

Geadopteerde jongen krijgt voor het eerst een verjaardagstaart: hij kan de emotie niet bedwingen
Advertisement

In de wereld zijn er min of meer gelukkige situaties, gebieden waar het leven eenvoudiger is en waar alle vormen van comfort voorhanden zijn, en andere waar zelfs de meest elementaire dingen ontbreken. Dit is vooral merkbaar als het om kinderen gaat. Zij zijn de eersten die ziek worden door gebrek aan de eenvoudigste en meest dagelijkse hulpmiddelen.

Soms, en helaas niet zelden, is er zelfs geen eten en drinken, maar gelukkig doen veel verenigingen hun uiterste best om deze moeilijkheden het hoofd te bieden. Dankzij hen, en ook veel gezinnen die bijvoorbeeld besluiten om minderbedeelden te adopteren, krijgen sommige kinderen een tweede kans. Precies wat er gebeurde met twee jongens uit Sierra Leone.

via jamie.n.walker/Instagram

Advertisement
jamie.n.walker/Instagram

jamie.n.walker/Instagram

James en Abraham zijn twee broers die, geboren in een arm gezin, het geluk hadden om twee geweldige mensen te ontmoeten die hen hebben geadopteerd, waardoor ze werden gered van een niet zo rooskleurige toekomst. De jongens verhuisden, na verschillende ontmoetingen waarin ze hun nieuwe ouders en toekomstige broers en zussen leerden kennen, in november 2021 naar hen in North Carolina.

Mama Jamie en papa Joe hadden elkaar ontmoet toen ze op het lyceum zaten en nadat ze afgestudeerd waren, besloten ze te trouwen en een gezin te stichten. Ze hebben 4 biologische kinderen en het leek het ideale aantal voor hen, maar toen gebeurde er iets bijzonders. In een tijd van grote veranderingen voor beiden, zowel op het werk als thuis, ontmoette het echtpaar twee geweldige mensen die een weeshuis runden. Geïntrigeerd door het mooie van hun missie, reisden de twee naar Sierra Leone om hen te ondersteunen en hier ontmoetten ze James en Abraham.

Advertisement
jamie.n.walker/Instagram

jamie.n.walker/Instagram

In situaties zoals die waarin de broers leefden, ontbreekt vaak alles, zelfs de dingen die in de rijkste landen als vanzelfsprekend worden beschouwd. Hier kregen ze, eenmaal geadopteerd, een nieuwe kans, niet alleen voor de toekomst, maar ook voor alledaagse gebaren, zoals het vieren van de verjaardag. Geen van beiden had ooit de kans gehad en toen dat gebeurde, konden ze hun emotie niet bedwingen. De eerste verjaardag was die van Abraham, toen was James aan de beurt en mama Jamie deelde de vreugde van de jongen op het web.

In een video die de vrouw op haar Instagram-profiel heeft gepost, zie je James aan tafel terwijl ze een eenvoudige taart met kaarsen brengt. Een heel normaal gebaar voor wie er altijd aan gewend is geweest, maar niet voor hem.

jamie.n.walker/Instagram

jamie.n.walker/Instagram

Opgetogen en ongelovig voor zijn geluk, laat de jongen zich in een grote glimlach van verbazing gaan en rent dan naar zijn moeder en vader om hen te omhelzen. In de clip hoor je de ouders hem adviseren om een ​​wens te doen, voordat hij de kaarsjes uitblaast. Maar wat zou deze jongen anders kunnen wensen, dan het gezin te hebben dat, gelukkig, het lot hem op zijn pad heeft gebracht? Bijzondere mensen die hem en zijn broer hebben verwelkomd en de kans voor het leven hebben gegeven dat ze verdienden.

We wensen hem een ​​schitterende toekomst en dat elke volgende verjaardag nog mooier mag zijn dan de vorige.

Advertisement