x
Alleenstaande man adopteert kind met…
Ze nodigt 27 kinderen uit voor de verjaardag van haar dochter: “ze was alleen, omdat er niemand kwam” Bruidspaar bespaart geld op het diner door een ongebruikelijk menu te kiezen: hamburgers en bier

Alleenstaande man adopteert kind met syndroom van Down

08 November 2022 • Door Janine
2.093
Advertisement

Veel mensen stellen zich hun leven naast een of meer kinderen voor: ze dromen ervan ze op te voeden om ze liefdevolle en verantwoordelijke volwassenen te maken en de onmogelijkheid om ze te krijgen vervult hen met angst en pijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop mogelijkheden om ouders te worden door middel van medische vooruitgang of adoptie. Dit is precies het pad dat Ryan Sciberras heeft gekozen, een 32-jarige alleenstaande man die altijd al een kind wilde grootbrengen.

Laten we zijn verhaal ontdekken.

via: KidSpot

Ryan werkte als opvoeder voor kinderen met speciale behoeften in Saint Lucia, op Malta. Hij wilde vader worden en na een reeks mislukte relaties besloot hij alleen voor het vaderschap te gaan. Hij maakte zich echter zorgen: als homo en single dacht hij dat hij misschien moeite zou hebben met een adoptieaanvraag. Hij moest een lange lijst met procedures doorlopen, waaronder een psychologische beoordeling, een thuiscontrole en een financiële stabiliteitstest.

Tot zijn aangename verrassing werd het verzoek onmiddellijk goedgekeurd en in september 2021 ontving hij nieuws dat zijn leven zou veranderen. Er was een jongetje genaamd Kay die een thuis nodig had. Nadat Ryan zijn foto had gezien, was alles duidelijk: "Toen ik zijn foto voor het eerst zag, wist ik meteen dat hij mijn zoon zou worden", zei hij. De vader beschreef de ervaring als "surrealistisch": hij omhelsde zijn zoon slechts vijf dagen nadat hij de maatschappelijk werker had ontmoet.

De kleine Kay werd geboren met het syndroom van Down en Ryan was de perfecte vader voor hem: hij was geschikt om ermee om te gaan. Als docent van kinderen met speciale behoeften had hij waardevolle ervaringen en was hij toegewijd om zijn zoon het beste leven te geven. "Hij had onderweg wat problemen, maar ik zou alles voor hem doen", zei de gelukkige vader.

De adoptie werd officieel in maart 2022 en de trotse vader zei dat hij eeuwig dankbaar was voor het wonder: "De afronding van de legale adoptie maakte mijn hele wereld compleet", aldus Ryan. Hoewel sommige van zijn vrienden en familie aanvankelijk verrast waren door zijn beslissing om te adopteren, stapten ze snel naar voren om hem te helpen. "Ik heb zoveel geluk dat ik omringd ben door zoveel liefdevolle en gulle mensen. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft", zei hij.

We wensen hem een leven vol liefde en geluk.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt