Ze beoordeelt het proefwerk van een leerling die inclusieve taal gebruikt slecht: "als je het wilt doen, leer dan gebarentaal"

Janine

17 December 2022

Ze beoordeelt het proefwerk van een leerling die inclusieve taal gebruikt slecht:
Advertisement

Docenten zijn niet altijd verplicht om hun leerlingen goede cijfers te geven als ze het niet verdienen. Het lijkt er echter op dat het niet laten zakken of geen slechte cijfers halen om de een of andere vreemde reden bijna een wijdverspreide praktijk van bovenaf is geworden. Het punt is dat een leraar een voorbeeld moet zijn voor zijn leerlingen en het is belangrijk dat zijn oordeel in balans is, om niet te veel onevenwichtigheden voor de student te creëren. De docent van dit verhaal besloot een miezerige 1 te geven voor het proefwerk van een van haar studenten die had besloten een inclusieve taal te gebruiken door de verschillen tussen de voornaamwoorden weg te laten. Hoewel haar lerares inclusie steunt, gelooft ze niet dat de manier waarop haar leerling het heeft laten zien, de juiste weg is. Daarom wilde ze haar een ​​belangrijke les leren.

via Twitter / SaVanessCa

Advertisement

Het thema inclusie is duidelijk diep voelbaar in onze samenleving en er zijn veel oplossingen en manieren die mensen proberen te nemen om alle vormen van sociale onrechtvaardigheid te beperken en af ​​te breken. Sommige opties lijken echter erg onproductief en zelfs degenen die volledig overtuigd zijn van het belang van het creëren van inclusieve ruimtes weigeren voor deze manieren toe te geven. Sara Vanessa Cárdenas, een Colombiaanse lerares, weigerde bijvoorbeeld een positieve beoordeling te geven aan de opdracht van een studente die zei dat ze "inclusieve taal" gebruikte.

Wikimedia / Not the actual photo

Concreet vermeed de studente het expliciet maken van het geslacht van de woorden en liet ze natuurlijk ook de voornaamwoorden weg. Hoewel Sara er ook van overtuigd is dat alle burgers gelijke sociale waardigheid zouden moeten hebben, was ze het niet eens met deze taalkeuze. Daarom besloot ze het meisje een lesje te leren:

"Ik was wat proefwerken aan het nakijken en een studente gaf me een opstel geschreven in een inclusieve taal, ik gaf haar een 1, om haar cijfer op te halen moet ze een korte uiteenzetting in gebarentaal maken, zodat ze leert wat inclusie werkelijk is".

Wat vind jij, ben je het eens met de methode die deze lerares voorstelt? Schrijf ons je mening in de reacties!

Advertisement