Ze breit haar trouwjurk: ze geeft $290 uit en doet er meer dan 200 uur over om het te maken

Janine

04 November 2022

Ze breit haar trouwjurk: ze geeft $290 uit en doet er meer dan 200 uur over om het te maken
Advertisement

Vind je dat breien een tijdverdrijf is dat typisch is voorbehouden aan oudere mensen? Nou, je hebt het helemaal mis. De hoofdpersoon van dit verhaal bewees niet alleen het tegendeel, maar ze daagde ook haar eigen vaardigheden uit om een ​​ambitieus en zeer belangrijk breiproject te voltooien: haar trouwjurk! Hoewel het een volkomen ongebruikelijke keuze is, heeft deze jonge breiliefhebster laten zien hoe het mogelijk is om met je eigen handen iets te maken, naar jouw smaak, dat perfect past, ook voor een dag vol verwachtingen.

via Youtube / Kutovakika

Advertisement

Veronika Lindberg woont in Helsinki en is erg populair op internet dankzij de creatieve inhoud die ze regelmatig publiceert. Haar specialiteit is breien, wat voor haar niet alleen een hobby is, maar een echte herinnering aan haar jeugd en afkomst, evenals een fulltime baan: "Mijn oma leerde me breien toen ik vijf was en sindsdien is het een van mijn grootste passies in het leven", aldus Veronika.

De jonge vrouw heeft een behoorlijk grote aanhang op haar sociale media-accounts, waaronder 244.000 volgers op haar YouTube-kanaal alleen al: ​​"In 2017 opende ik een Instagram-account om foto's van mijn breiwerk te delen en een jaar later lanceerde ik mijn eigen YouTube-kanaal, waar ik onlangs brei-tutorials voor beginners heb gedeeld."

Eind juni 2022 besloten zij en haar partner te gaan trouwen en met het huwelijksaanzoek kwam haar meest ambitieuze klus: binnen zes weken haar gebreide trouwjurk maken. Haar vriend was eerlijk gezegd een beetje sceptisch over het succes van de jurk in zo'n korte tijd, maar uiteindelijk moest hij van gedachten veranderen. Veronika besteedde 45 dagen en ongeveer 200 uur aan non-stop breien voor haar jurk, en besteedde ongeveer $290 aan materialen. Hoewel Veronika een ervaren breister is, heeft ze nogal wat moeilijkheden ondervonden bij het maken van haar eigen jurk. Naast de uitdaging die moest worden overwonnen, bleef de jonge blogger en maker van webcontent het hele creatieve proces van de jurk op haar sociale netwerken publiceren, waarbij ze zich zoveel mogelijk alleen op dit project concentreerde.

"Toen ik de jurk af had, voelde ik me zo moe en gefrustreerd, en ik had maar vier dagen vrij voor de trouwdag. Maar toen ik het droeg voor de ceremonie, voelde ik me zo opgelucht... ik kon niet tevredener zijn over het eindproduct”, zei ze.

Advertisement

Het lijkt erop dat haar publiek het eindresultaat ook bijzonder waardeerde, aangezien de video door meer dan drie miljoen mensen werd bekeken. Velen van hen hebben verklaard dat ze inspiratie zullen opdoen om hun eigen trouwjurk te ontwerpen, terwijl anderen zich simpelweg geïnspireerd voelden om een ​​hobby te beginnen die zo interessant is als breien: "Ik denk dat het succes van de video mijn persoonlijke missie heeft gevoed om de mythe te verdrijven dat breien iets is dat alleen grootmoeders doen op schommelstoelen", zegt Veronika.

En jij, zou jij willen leren breien?

Advertisement