Bruidspaar vraagt 150 euro aan de gasten voor het huwelijksdiner: “wat moet ik doen?”

Janine image
door Janine

14 November 2022

Bruidspaar vraagt 150 euro aan de gasten voor het huwelijksdiner: “wat moet ik doen?”
Advertisement

Bruiloften zijn altijd vreugdevolle gebeurtenissen, speciale gelegenheden waarbij vrienden en familieleden samenkomen om een ​​nieuwe verbintenis te vieren, misschien zelfs nieuwe mensen te leren kennen onder de gasten van de bruidegom en de bruid tijdens het diner dat onmiddellijk na de ceremonie wordt georganiseerd en die - zij het geweldig - aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Om deze reden heeft een bruidspaar misschien een nogal ongebruikelijk verzoek gedaan aan hun gasten: de kosten van het restaurant te vergoeden voor een bedrag gelijk aan 75 euro per persoon.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De bizarre episode werd beschreven door een meisje in een lange post die op Facebook werd gedeeld: "Ik heb lang nagedacht of ik me wel of niet tot het web zou wenden voor advies, maar toen dacht ik dat de beste manier om met deze situatie om te gaan is om er meer meningen over te lezen, aangezien ik volledig verbijsterd ben door wat er gebeurt: we ontvingen een prachtige huwelijksuitnodiging per e-mail en mijn vriend en ik namen de uitnodiging graag aan", schreef ze.

“Een paar dagen later kregen we een vriendelijk vocaal bericht als dank, gevolgd door een verzoek van 150 euro om de kosten van het diner te dekken. Sinds wanneer wordt er om geld voor de maaltijd gevraagd? We hebben nog nooit een cent hoeven te betalen door deel te nemen aan een ceremonie: wat doe je in deze gevallen?”, vervolgde de jonge vrouw.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Nadat ze het advies van internet had gekregen om opheldering te vragen voordat ze de uitnodiging accepteerde of definitief afsloeg, legde het meisje uit dat de bruid teleurgesteld was: "Wie ben jij om te vragen wat ik op mijn bruiloft wil? Ik begrijp niet waarom al deze mensen weigeren nadat ik ze heb gebeld alsof wij voor iedereen moeten betalen om te eten. Het is "mijn" bruiloft! Of je betaalt of je komt niet!”, antwoordde ze.

Geconfronteerd met een dergelijke agressie, adviseerden de meeste gebruikers haar om niet te gaan. Vind je dat ze er goed aan hebben gedaan? Hoe zou jij je in haar plaats hebben gedragen?

Advertisement