Hij maakt zijn werk in de mijnen af en rent naar een wedstrijd om bij zijn zoon te zijn: hij had zijn vuile kleren nog aan

Janine image
door Janine

28 Oktober 2022

Hij maakt zijn werk in de mijnen af en rent naar een wedstrijd om bij zijn zoon te zijn: hij had zijn vuile kleren nog aan
Advertisement

Ouders doen er vaak alles aan om hun kinderen zelfs maar een glimlach te bezorgen: ze proberen in hun behoeften te voorzien en bij allerlei gelegenheden aanwezig te zijn. Er zijn enkele ouders die als echte superhelden kunnen worden beschouwd.

Een voorbeeld hiervan is een jonge vader die beroemd werd op internet omdat hij in werkkleding en nog steeds vuil van de kolen opdook om in het gezelschap van zijn zoon een basketbalwedstrijd bij te wonen. De man werd opgemerkt door hoofdbasketbalcoach John Calipari.

via Wkyt

Advertisement

Calipari maakte een foto van het duo vader-zoon en schreef een mooi bijschrift op Twitter: "De Amerikaanse droom van mijn familie begon in een kolenmijn in Clarksburg, West Virginia, dus deze foto raakt mijn gevoeligheid. Ik hoorde dat deze man na zijn dienst naar zijn vrouw en zoon snelde om samen met zijn gezin naar ons team te kijken. Ik ben van plan hen VIP-tickets aan te bieden voor de volgende wedstrijd”.

Mensen op internet ondernamen actie om de lieve vader op te sporen en - binnen enkele uren - werd de mijnwerker herkend als Michael McGuire en zijn zoon, Easton, uit Kentucky, Verenigde Staten. Volgens echtgenote Mollie McGuire was de mijnwerker wakker sinds 04.45 uur voordat hij terugkwam van zijn werk om met zijn gezin naar de basketbalwedstrijd te kijken.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We zijn een familie zoals vele anderen en dit was een normale avond voor ons, maar Michael moest tot laat werken. Hij zou om 17.00 uur klaar zijn met werken en de wedstrijd begon om 18.00 uur, hij belde me en zei: “Ik zie jullie allemaal daar". Mijn man koos de baan die hij heeft om ons gezin te onderhouden, zodat ik thuis kan blijven en onze geweldige kinderen kan opvoeden, en vaak mist hij deze evenementen vanwege zijn werk. Dus wanneer hij aanwezig kan zijn, is hij er, hoe moe of vies hij ook is”, legde Mollie uit.

"We willen iedereen bedanken die dit nieuws heeft gedeeld en op internet heeft verspreid en die gewoon de tijd heeft genomen om zijn harde werk en toewijding om vader te zijn te erkennen! Het ontvangen van VIP-tickets voor de volgende wedstrijd zal een geweldige ervaring zijn en ik weet zeker dat we veel goede herinneringen zullen hebben!”, besloot de vrouw.

Soms is het moeilijk om aan alle behoeften van je gezin te voldoen als het werk zwaar is, zoals in dit geval, maar deze man doet wat hij kan, en dit maakt hem tot een speciaal persoon en een geweldige vader. Complimenten.

Advertisement