Ze brengt haar zoon naar school na 12 uur werken in de fabriek en hoort de opmerking van andere moeders: “Ze stinkt”

Janine image
door Janine

27 Oktober 2022

Ze brengt haar zoon naar school na 12 uur werken in de fabriek en hoort de opmerking van andere moeders: “Ze stinkt”
Advertisement

Hoewel elk type werk waardig is in al zijn vormen en hoewel iedereen vrij moet zijn om te kiezen welke activiteit hij wil uitvoeren op basis van zijn aanleg en mogelijkheden, is het ook waar dat deze keuze zich meestal meer dan wat dan ook vertaalt in een “niet gekozen”: soms lijkt het aanvaarden van een vermoeiende baan die ver van iemands studie of aanleg afstaat, de enige verplichte keuze die men moet maken. De reden is natuurlijk puur economisch. Er zijn ouders die worstelen om hun kinderen de basisbehoeften te kunnen garanderen om een ​​gelukkig leven te leiden. Een hardwerkende moeder luchtte haar hart, nadat ze een dienst van 12 uur in de fabriek had gemaakt en onbeschofte opmerkingen over haar had gehoord toen ze haar zoon naar school bracht.

via Mumsnet

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een moeder blaast stoom af op het Mumsnet-forum nadat ze een zeer onaangename opmerking over haar had gehoord terwijl ze, samen met andere ouders, wachtte tot de onderwijzeres van haar zoon de deuren voor de kleine leerlingen zou openen. De vrouw die de hoofdpersoon van dit verhaal is, is een van die moeders die samen met haar man onvermoeibaar werken aan een menswaardige toekomst voor haar gezin en vooral voor haar kind. Die ochtend had ze haar zoon naar school gebracht, zonder dat ze, zoals altijd, van werkkleding had kunnen wisselen. De vrouw werkt namelijk in de fabriek en heeft vaak nachtdiensten. Aangezien het kind om 8.45 uur naar school gaat, is het normaal om haar offers te begrijpen, maar sommige ouders hebben de kans niet gemist om haar ter plekke te bekritiseren:

"Laatst zat ik met andere ouders te wachten tot de juf de deur zou openen, toen ik de ene moeder tegen de andere hoorde zeggen dat ik stonk. Het stoorde me, maar ik zei niets. Het ergste is dat deze vrouwen niet eens werken. Ze zetten hun kinderen af ​​op school en wie weet wat ze verder nog doen. Ze hadden geen idee dat ik er net een dienst van 12 uur op had zitten, noch hoe hard mijn man en ik hebben gewerkt om te krijgen wat we hebben. Ik wil niet dat mijn kind op school wordt uitgelachen omdat er ouders zijn die zeggen dat ik stink. Het is heel irritant. Ik kan me na het werk niet omkleden omdat ik gewoon geen tijd heb."

Advertisement
rawpixel / Not the actual photo

rawpixel / Not the actual photo

Het is normaal dat de vrouw zich beledigd voelde en veel gebruikers, die zich met haar identificeerden, steunden haar. Zelf beschreef ze haar werk met deze woorden, waarbij ze uitlegde dat de geur op haar kleding om een ​​heel specifieke reden aanhoudt: "Ik maak de machines schoon in een vleesfabriek, er is meer nodig dan alleen een doekje om alles schoon te maken. Ik wil niet dat mijn zoon hier last van heeft. Ik draag een overall naar mijn werk, maar vooral de geur blijft door wat ik doe".

Hoe zou jij gereageerd hebben in de plaats van de vrouw? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement