Ze werkt bij NASA, maar zoekt een tweede parttime baan: "Ik moet meer verdienen"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2022

Ze werkt bij NASA, maar zoekt een tweede parttime baan: "Ik moet meer verdienen"
Advertisement

In een tijd waarin de wereldwijde economische crisis erg sterk is, zijn sommigen er nog steeds van overtuigd dat bepaalde banen of sectoren meer garanties bieden dan andere. Een voorbeeld? Iedereen is stomverbaasd als ze iemand horen zeggen dat ze bij NASA werken en dat is logisch: het National Agency for Space and Aeronautical Activities van de Verenigde Staten is wereldberoemd en biedt zeker zeer aantrekkelijke contracten aan haar werknemers. Toch zei een vrouw die voor hen werkt als ingenieur op TikTok dat ze op zoek was naar een tweede part-time baan.

via Dailydot

Advertisement
TikTok - @sexybabypartygirl

TikTok - @sexybabypartygirl

In de beelden onthulde Kelly, een inwoonster van Houston, Texas, VS, dat ze op het punt staat te solliciteren naar een tweede baan bij een winkel van Tiffany & Co: "Ik ben een NASA-ingenieur en solliciteer naar een parttime baan bij Tiffany”, zegt ze terwijl ze naar het winkelcentrum gaat voor het gesprek. Later werkte ze haar sociale media bij en beweerde dat ze de baan had gekregen.

Maar uiteindelijk sloeg de jonge vrouw het aanbod ook af omdat ze een parttime baan aangeboden kreeg bij een Apple Store. "Dus zelfs NASA betaalt niet zo goed?", merkte een gebruiker op. "Je weet dat het kapitalisme ons heeft teleurgesteld wanneer een bekwaam en hoogopgeleid persoon die ons helpt naar de ruimte te gaan, een tweede baan moet vinden", grapte een ander.

Advertisement
TikTok - @sexybabypartygirl

TikTok - @sexybabypartygirl

De jonge vrouw maakte een update in een video om een ​​aantal van de vragen te beantwoorden die mensen haar op TikTok stelden, waaronder waarom ze besloot een tweede baan te zoeken en aan te nemen, aangezien ze er al een had als een belangrijke ingenieur en dat ze een uitstekend salaris moest hebben. "Ik hou van mijn baan bij NASA, ik word natuurlijk goed betaald", legt Kelly uit. "Ik wil gewoon wat meer geld. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe fulltime baan, maar ik heb een vrij dure levensstijl: mijn huur is hoog en ik zou graag wat meer sparen."

"Ik heb genoeg geld, maar ik wil meer verdienen om meer leuke dingen te doen en me geen zorgen te maken. Bovendien heb ik nu veel vrije tijd, dus ik vind het niet erg om wat meer te werken, zodat ik meer kan uitgeven, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik met een hoger inkomen vaker mijn familie kan bezoeken”, besloot ze.

Ongetwijfeld een bijzondere keuze die veel gebruikers heeft geïntrigeerd. Wat vind jij ervan?

Advertisement