Autistisch meisje weigert haar "gebroken" hamburger te eten: de serveerster reageert verrassend

Janine image
door Janine

06 November 2022

Autistisch meisje weigert haar "gebroken" hamburger te eten: de serveerster reageert verrassend
Advertisement

Een simpele daad van vriendelijkheid kan de dag van veel mensen echt veranderen: het lijkt een onbeduidend detail, maar voor velen is het dat niet, integendeel, het is iets buitengewoon belangrijks. De kleine Arianna Hill, een 7-jarig autistisch meisje dat dol is op cheeseburgers, weet het maar al te goed.

Op een dag als alle andere ging ze lunchen met haar oudere zus Anna MacLean, 25 jaar, die vertelde dat het meisje zich op haar gemak voelt in restaurants en altijd enthousiast is om daarheen te gaan. Die dag en voordat de serveerster naar de tafel kwam om te bestellen, had ze al besloten een cheeseburger te nemen, maar iets ging niet zoals ze had gehoopt.

via ABC News

Advertisement

I want to share the experience that my husband, 7 year old autistic sister and I had today at the Chili’s location in...

Pubblicato da Anna Kaye MacLean su Domenica 24 marzo 2013

"Toen Arianna’s hamburger op tafel werd geserveerd, merkte ik dat mijn zus hem niet aanraakte, ze at alleen de patat. Haar verbale vaardigheden zijn niet de beste, maar ze kan basale dingen communiceren," zei MacLean. "Ik vroeg haar waarom ze niet at en ze antwoordde: "Ik wil het niet. Het is kapot, ik wil een hele." Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn kleine zusje, maar ik ben altijd klaar om iemand te ontmoeten die misschien niet zo begripvol is tegenover haar speciale behoeften", legt Anna uit. "Onze serveerster kwam terug en ik vroeg haar om een ​​nieuwe cheeseburger aan onze rekening toe te voegen. Ik zei haar dat ze het ons moest laten betalen en ze zei: "Geen sprake van. Het meisje heeft gelijk: de hamburger is kapot, die moet vervangen worden”. Ze was heel lief en heeft Arianna tevreden gesteld”, vervolgde ze.

Tijdens de bereiding van het broodje liep de directeur, Bradley Cottermole, naar de tafel van de zussen, knielde voor Arianna neer en zei: "Ik hoorde dat we je een gebroken cheeseburger hebben gegeven! Het spijt me heel erg! We maken een gloednieuwe, een hele met augurken! Ik zal je wat frietjes brengen om op te knabbelen terwijl je wacht, oké?"

"Het was heel belangrijk. De koks waren ook betrokken", vertelde Anna MacLean. "Toen hij het naar onze tafel bracht, zei Arianna:" Oh, dank je wel! Je hebt een hele cheeseburger gebracht”. Ze ging zitten, keek ernaar en zei:' “O, ik heb je gemist”, en kuste het keer op keer”. Geamuseerd nam Anna een foto van het tafereel en besloot deze te delen.

Advertisement

My presents :) xoxo

Pubblicato da Anna Kaye MacLean su Domenica 25 dicembre 2011

"Deze ervaring heeft me ontroerd. Vooral omdat ik mensen ken die zijn gevraagd om restaurants te verlaten wanneer hun autistische zoon mensen stoorde. Ik had zo'n vriendelijk en meelevend gedrag niet verwacht van Lauren en Bradley. Iedereen, van manager tot chef, hadden een rol van wat de meeste mensen niet zo belangrijk zouden vinden, maar dat volledig markeerde hoe de rest van onze dag zou verlopen”, merkte Anna op.

Een eenvoudig, oprecht en lief gebaar dat niet alleen de dag van het meisje ten goede veranderde, maar ook die van het voltallige personeel van het restaurant. Het is echt waar: soms is er maar heel weinig nodig om gelukkig te zijn en deze episode bewijst het.

Advertisement