"Mijn zwangere collega viel in slaap op het werk en ik heb haar niet wakker gemaakt: nu vindt iedereen dat ik haar in de problemen heb gebracht"

Janine

06 November 2022

Advertisement

Bij het werken op kantoor is het altijd het beste om goede relaties tussen collega's te onderhouden, omdat het de werkomgeving meer ontspannen en efficiënter maakt, maar in hoeverre kan een collega een steun zijn voor een ander? Dit is de vraag die een jonge vrouw aan de mensen van het web stelde: het meisje legde uit dat ze op een kantoor werkt met een zwangere collega, met wie ze dezelfde lunchpauze deelt, die ze gebruikt om een dutje te doen. Maar op een dag kon ze niet wakker worden en werd ze boos op haar. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik werk op een kantoor. Ik heb een collega, Anne, die momenteel in de zesde maand van haar zwangerschap is", schreef de jonge vrouw, eraan toevoegend: "We hebben een ontspanningsruimte gewijd aan de lunchpauze, omdat we op kantoor niets mogen eten of drinken, behalve een flesje water, vanwege de nabijheid van computers. Ieder van ons heeft zijn eigen tijd van pauze die elke dag hetzelfde zijn. Anne en ik pauzeren samen van 13.30 uur tot 14.30 uur. Niemand anders volgt dit schema en pauzeert ervoor of erna."

"In de ontspanningsruimte staan ​​een paar stoelen en een paar banken. De afgelopen twee weken heeft Anne een dutje gedaan op een van de banken tijdens haar lunchpauze. Ik weet dat het mijn zaken niet zijn wat ze doet in de pauze, zij mag doen wat ze wil. Afgelopen vrijdag hadden Anne en ik zoals gewoonlijk pauze. Ik luisterde naar muziek via een koptelefoon en rond 14.30 uur stond ik op om weer aan het werk te gaan. Ik heb geen aandacht geschonken aan wat Anne aan het doen was", vervolgde ze.

Pexels - Not the Actual Photo

"Rond 15.00 uur vroegen een paar collega's verward:” waar is Anne?”, omdat ze haar nodig hadden. Dus ging onze baas naar de ontspanningsruimte om haar te zoeken en vond haar nog slapend. Hij berispte haar en nu is Anne boos op mij, omdat onze pauzes eindigen op hetzelfde moment en dus had ik haar wakker moeten maken. Ze zei dat ik egoïstisch en nalatig ben. Veel andere collega's staan ​​aan haar kant, maar ik zei haar dat als ze moeite heeft om wakker te worden, ze niet zou moeten slapen tijdens de pauze. Ze antwoordde dat de baby haar vermoeide en beschuldigde me ervan haar lui te noemen en vindt me ongevoleig", besloot de jonge vrouw, online om advies vragend over hoe ze zich moest gedragen.

Het web heeft haar gelijk gegeven en legt uit dat de enige verantwoordelijke voor dit probleem de collega zelf is: "Ik heb de vreemde gewoonte om in slaap te vallen, dus ik zet de wekker zelfs als ik in het openbaar vervoer zit en ik geen trein- of metrostation mag missen. Ik begrijp goed dat dutjes heerlijk zijn, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om zelf wakker te worden.” schreef een gebruiker.

Wat vind jij?

Advertisement