Zijn moeder berispt hem omdat hij de zeepjes heeft gebruikt tijdens het spelen: hij geeft haar €20 en een kaartje met excuses

Janine

06 November 2022

Zijn moeder berispt hem omdat hij de zeepjes heeft gebruikt tijdens het spelen: hij geeft haar €20 en een kaartje met excuses
Advertisement

Kinderen weten ons altijd te verrassen, dat moeten we toegeven. Of ze nu met kleine of grote gebaren zijn, ze weten de juiste manier te vinden om ons sprakeloos te maken en vaak hebben ze het vermogen om dingen te doen die wij volwassenen ons niet eens kunnen voorstellen.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal dat we je gaan vertellen. In dit geval maakte de kleine hoofdpersoon een fout, zijn moeder wees erop dat hij verkeerd was en hij verontschuldigde zich op een heel lieve manier. Laten we samen kijken hoe het is gegaan.

via traduadiccion/Twitter

Advertisement

Een jonge moeder, wiens gebruikersnaam @traduadiccion is, heeft besloten om op Twitter een foto te delen van een briefje dat door haar zoon is geschreven en waarin de kleine zich verontschuldigt voor zijn gedrag. De vrouw zei dat haar zoon aan het spelen was met de zeep die ze in huis hadden en alles opmaakte. Overweldigd door het plezier, had hij zich niet gerealiseerd dat het een enorme verspilling was waar zijn moeder mee te maken zou krijgen.

Precies om deze reden berispte de vrouw hem, waardoor hij begreep wat er was gebeurd. Spelen met zeep is natuurlijk niet zo'n groot probleem, maar de opvoeding van de kleintjes houdt ook in dat je je bewust wordt van wat wel en niet kan en op wat voor manier. Deze moeder zou haar zoon nooit hebben ontzegd plezier te hebben met zeepbellen of schuim, maar er is een grens aan alles, vooral betreft verspilling. Daarom wees ze hem erop.

Nadat het kind de fout had begrepen, was hij in staat om op een werkelijk bewuste en volwassen manier op de situatie te reageren. Hij schreef een briefje aan zijn moeder, die ze op sociale media deelde, en gaf haar al zijn spaargeld: "Mam, ik heb dit cadeau voor je - schrijft haar zoon - het spijt me om hoe ik me gedroeg en voor het verspillen van zeep. Ik hoop dat dit genoeg is. Ik hou van je”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een bericht vol tederheid, liefde, spijt voor het veroorzaken van een probleem, maar vooral de beste manier om haar zijn excuses aan te bieden. Dit zijn precies van die kleine gebaren die het hart met vreugde vullen en een moeder doen begrijpen dat de gevolgde educatieve weg de juiste is en dat haar kind heeft begrepen hoe belangrijk het is om vergeving te vragen wanneer je fout was.

Veel gebruikers hebben besloten een reactie achter te laten op de foto van de brief: "Er is geen betere verontschuldiging dan de fout te erkennen en een manier te bieden om het goed te maken - schrijft een persoon - Veel beter dan het gedrag van veel volwassenen". “Complimenten aan het kind. Berouw en verbetering zijn twee zeldzame deugden, ze samen demonstreren is een teken van grote intelligentie" - schrijft een ander, en nog veel meer van dergelijke overwegingen en het delen van soortgelijke momenten.

Het maakt niet uit of het een min of meer grote fout is, het belangrijkste is om het te hebben begrepen en een manier te hebben gezocht om het te herstellen. Iets dat voor ons volwassenen soms zo moeilijk lijkt, maar in werkelijkheid niet zo is. Daarom moeten we een voorbeeld nemen aan kinderen, met hun spontaniteit en oprechtheid weten ze hoe ze het juiste moeten doen en geven ons het voorbeeld om onszelf elke dag meer te verbeteren.

Advertisement