Bejaarde blijft werken ondanks dat hij 89 jaar is: gebruikers helpen hem door ruim 300.000 euro op te halen

Janine image
door Janine

18 November 2022

Bejaarde blijft werken ondanks dat hij 89 jaar is: gebruikers helpen hem door ruim 300.000 euro op te halen
Advertisement

Veel mensen die fysiek werk doen, dromen ervan ooit met pensioen te gaan. Wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt, ben je sneller moe, maar het is niet altijd mogelijk om een ​​welverdiend verlof in de werkwereld aan te vragen.

De heer Fidencio Sanchez weet dit heel goed, want hij zou 90.000 "paletas", oftewel Mexicaanse ijsjes, moeten verkopen voor 1,50 euro per stuk uit zijn karretje dat hij door de straten van Chicago, Verenigde Staten, duwt, om het felbegeerde pensioen te bereiken op de leeftijd van 89 jaar.

via ChicagoTribune

Advertisement
YouTube - NBC News

YouTube - NBC News

Op een dag als alle andere ontmoette Joel Cervantes Sanchez op straat, terwijl de oude man zijn kar duwde en wat moeilijkheden leek te hebben. Joel besloot toen om 20 ijsjes te kopen door hem opzettelijk te veel te betalen om hem onmiddellijke hulp aan te bieden, hij bleef een praatje maken en ontdekte dat Sanchez alleen met zijn vrouw woonde: ze hielp ook in het kleine bedrijf, maar de laatste tijd ging het niet zo goed met haar.

"Het brak mijn hart om deze man, die van zijn pensioen zou moeten genieten, op deze leeftijd nog steeds te zien werken", legt Joel uit. Dus besloot hij het bejaarde echtpaar te helpen via sociale media. Joel nam een ​​foto van meneer Sanchez terwijl hij aan het werk is en deelde die op Facebook, en startte een online inzamelingsactie. "Ik stelde mijn inzamelingsdoel op €3.000 - we bereikten het in slechts 54 minuten. Zoals mijn broer zei: 'Een foto zegt meer dan duizend woorden'. Ik denk dat als ik niet het geluk had gehad om die foto te maken, niet die weerklank zou hebben gekregen", aldus Joel.

Advertisement
YouTube - NBC News

YouTube - NBC News

Zoals zojuist vermeld was het doel van de inzamelingsactie 3.000 euro, maar het verhaal van meneer Sanchez en zijn vrouw raakte de harten van maar liefst 6.000 buurtbewoners, die - verenigd in een solidariteitswedstrijd - een bedrag ophaalden dat 100 keer zo hoog was dan de vooraf vastgestelde, door meer dan 300.000 euro in te zamelen. Een bedrag dat het oudere echtpaar een waardige levensstijl en het geld zal geven dat nodig is voor de zorg voor mevrouw Sanchez.

"Ik was zeer verrast", aldus de heer Fidencio Sanchez: "Ik ben alle bewoners en mensen die hebben besloten mij een handje te helpen zeer dankbaar. Het is geweldig om te zien hoe de wereld van sociale media wonderen kan verrichten".

We hopen dat hij van zijn welverdiende rust zal genieten.

Advertisement