Honderdjarig echtpaar viert 75 jaar huwelijk: "de sleutel tot onze liefde is elke dag ruzie maken”

Janine

22 November 2022

Honderdjarig echtpaar viert 75 jaar huwelijk: "de sleutel tot onze liefde is elke dag ruzie maken”
Advertisement

Tegenwoordig is het moeilijk om blijvende liefde te vinden, het is gemakkelijker om te zeggen "Liefde is eeuwig zolang het duurt", maar er zijn koppels in de wereld die het ware bestaan ​​van een zielsverwant aantonen. Een recordvoorbeeld? Een Brits echtpaar dat in de East Midlands woont, Josephine en Alfred Waterfield.

De twee zijn onlangs 100 geworden en hebben zelfs hun vijfenzeventigste trouwdag gevierd: hun liefde overschrijdt driekwart eeuw en is "ouder" dan 121 landen in de wereld, langer dan het bewind van koningin Elizabeth II.

via New York Post

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

“We hebben elkaar ontmoet in een pub”, zei Alfred. "Ik diende als marinier", voegde hij eraan toe. “Het geheim van ons langdurige huwelijk? Elke dag ruzie”, lachte Josephine.

"Het is waar", voegde Allen, hun 74-jarige zoon toe: "Sinds ik klein was, hebben ze me verteld dat het geheim van een gelukkig huwelijk elke dag ruzie maken is. Niets bijzonders natuurlijk, gewoon gekibbel. En aangezien het tegenwoordig steeds zeldzamer wordt om huwelijken te zien die zo lang duren, denk ik dat ze echt de sleutel tot geluk hebben gevonden. Er is hoop voor ons allemaal", zei hij.

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

In de daaropvolgende jaren zorgde Josephine voor het huishouden en de kinderen, terwijl Alfred zich specialiseerde als staalarbeider. Tot op heden wonen de twee samen in een bejaardentehuis en - ter gelegenheid van de speciale trouwdag en honderdjarige verjaardagen - kwam hun jongste zoon Brian hen opzoeken vanuit Perth, in Australië, om de buitengewone gebeurtenis met zijn familie te vieren.

"We hadden dit prachtige feest altijd voor hen voor ogen en vonden een geschikt moment voor iedereen", aldus Brian. "Ik ben met mijn vrouw en kinderen uit Australië gekomen om de liefde en toewijding van mijn geweldige ouders te vieren. Het was een geweldig moment waar ze enorm van genoten. Naast ons hebben veel vrienden en familieleden vrij genomen van het werk om hulde te brengen aan het langstlevende stel dat ze kennen. Ze zijn een voorbeeld voor ons allemaal", besloot hij.

En geef hem eens ongelijk. We hopen dat ze nog lang van elkaars gezelschap kunnen genieten en bedanken hen voor de tip.

Advertisement