90 minuten overleden, en dan herstelt hij: "Ik heb niets gezien, er waren geen geluiden of lichten"

Janine image
door Janine

11 November 2022

90 minuten overleden, en dan herstelt hij: "Ik heb niets gezien, er waren geen geluiden of lichten"
Advertisement

Bestaat het hiernamaals, de hemel, een plaats om herboren te worden na het einde van het aardse leven echt? We kunnen het niet met zekerheid zeggen, daar zijn we het allemaal over eens, maar vaak is het deze gedachte die ons de nodige kracht geeft om verder te gaan en de hoop dat er na de dood een nieuwe toekomst op ons wacht. Soms stellen we ons idyllische plekken voor om in totale sereniteit en zorgeloosheid te leven, maar we weten niet of deze er echt zijn of niet. Er zijn mensen die erin geloven zonder de behoefte te voelen er al te veel vragen over te stellen en mensen die er de voorkeur aan geven zichzelf geen “illusies” te maken.

En dan zijn er nog die een paar minuten deze reis hebben gemaakt en enkele details hebben kunnen vertellen. Het lijkt absurd, maar, zij het zelden, het is voorgekomen, zoals de hoofdpersoon van dit verhaal. We vertellen je zijn verhaal.

via Daily Star

Advertisement

Alistair Blake is een 61-jarige Australische burger die in 2019 een zeer negatieve maar tegelijkertijd unieke ervaring had. De man had, volgens zijn verhalen en die van zijn vrouw Melinda, hartproblemen die hem op een ochtend in een toestand van totale bewusteloosheid brachten. De vrouw realiseerde zich de situatie en nam onmiddellijk contact op met de hulpdiensten en terwijl ze hun huis bereikten, gaf ze haar man een hartmassage gedurende ongeveer 20 minuten.

Toen de artsen arriveerden, zorgden ze voor Alistair, maar hij kwam niet bij. Daarom had iedereen de hoop verloren. De man was 90 zeer lange minuten buiten bewustzijn, een periode waarin hij als overleden beschouwd zou worden.

Maar na herhaalde pogingen, en dankzij de onverzettelijkheid en bekwaamheid van de artsen, herstelde hij en herinnerde hij zich kort zijn ervaring in het hiernamaals.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik herinner me dat ik zaterdagavond naar bed ging - vertelde Alistair - en pas de volgende donderdag wakker werd. Technisch gezien stierf ik 90 minuten en mijn hersenen hebben een groot deel van de tijd verwijderd. Velen hebben me gevraagd of ik iets heb gezien - vervolgde hij - maar nee, ik heb absoluut niets gezien. Geen kleuren, geluiden of lichten".

Het belangrijkste, zoals zowel hij als zijn vrouw hebben verklaard, is om te zijn "teruggekeerd” naar de levenden. Of er iets is of niet, het maakt niet uit. "Je gaat meer waarderen wat je hebt - zei Alistair - Je overtuigt jezelf om minder te werken om te genieten van je dierbaren en ik ben ook begonnen om gezonder te eten en te sporten".

Waar het dus om gaat, is het heden, als er iets buiten het leven is, is het beter om het zo laat mogelijk te ontdekken. Ondertussen zouden we moeten leven en genieten van wat we vandaag hebben. Vind je ook niet?

Advertisement