Vaste klant bestelt langer dan 10 dagen geen maaltijden: medewerkers van het restaurant begrijpen dat er iets aan de hand is

Janine

16 November 2022

Vaste klant bestelt langer dan 10 dagen geen maaltijden: medewerkers van het restaurant begrijpen dat er iets aan de hand is
Advertisement

Er zijn mensen in de wereld die er altijd van houden om nieuwe emoties te ervaren, plezier te beleven aan het experimenteren met nieuwe dingen en het veranderen van hun gewoonten. Maar er zijn ook mensen die niet zonder dit laatste kunnen en "ankers" nodig hebben om zich aan vast te houden, een bron van sereniteit. Vaste tijden om bepaalde dingen te doen, ervan houden om dezelfde dingen te eten en ook naar dezelfde plekken te gaan. Vaak lijkt deze routine banaal, maar in sommige gevallen is het zelfs van fundamenteel belang voor iemands welzijn.

Een voorbeeld hiervan is het geval waarover we je willen vertellen. Hier was het een 48-jarige man die baat had bij zijn gewoontes. We vertellen je wat meer over hem.

via Daily Mail

Advertisement

Kirk Alexander is een man uit Salem, Oregon, die centraal stond in een triest maar tegelijkertijd positief verhaal. Hij was een vaste klant van Domino's pizzeria en bestelde daar minstens één keer per dag of om de dag een maaltijd. Bekend bij alle lokale medewerkers en erg vriendelijk, is hij een soort mascotte geworden en als zijn bestelling online in de pizzeria werd gelezen, riep degene die dienst had altijd uit: "Ah, hier is de bestelling van Kirk".

Toen gedurende ongeveer twee weken niemand in het restaurant meer nieuws over de man had, werd ze achterdochtig en probeerden er informatie over te krijgen. Sarah Fuller, winkelmanager, zei dat na een paar dagen afwezigheid zowel zij als haar collega's het begonnen op te merken en het vreemd vonden.

Waarom heeft Kirk niets meer besteld? Was hij het zat of was er iets mis? Geen van hen had een zeker antwoord en het was noodzakelijk om het te onderzoeken. Dus stuurde Sarah haar medewerker, Tracey Hamblen, naar het huis van de klant om te controleren of alles in orde was. Toen ze daar aankwam, merkte de medewerker een vreemde situatie: de lichten waren aan, de tv ook, maar er was geen spoor van Kirk, zo leek het tenminste.

Giornata NO? Regalati la pausa sfiziosa🍕 Scegli la tua #Dominos preferita e aggiungi al tuo ordine i nostri fantastici contorni ❤️ Non farti mancare nulla, Ordina Subito 🤩

Pubblicato da Domino's Pizza su Martedì 4 agosto 2020

Om het ergste te voorkomen, werd onmiddellijk het noodnummer gebeld en kort daarna arriveerde hulp. Snel handelen was belangrijk, aangezien de man ziek was geworden en onmiddellijk hulp nodig had. De bezorgdheid en controle van de werknemers hebben het leven van hun trouwste klant gered en laten zien hoe fundamenteel empathie, respect en altruïsme zijn in het menselijk bestaan. Als ze het hadden laten gaan, terwijl ze zich bewust waren van de vreemdheid van deze afwezigheid, zou het misschien niet goed zijn afgelopen voor Kirk. Gelukkig gebeurde het tegenovergestelde.

De medewerkers kregen veel lof, maar ze wezen er nadrukkelijk op dat ze gewoon hun werk deden en niets bijzonders hadden gedaan. Bescheidenheid is belangrijk in het leven, dat moeten we toegeven, maar we moeten ook eerlijk zijn over een ander aspect: zonder hen was het niet goed afgelopen, dus complimenten zijn hier op zijn plaats.

Een verhaal om te onthouden en een voorbeeld om te volgen. De andere kant op kijken heeft geen zin, wat we nodig hebben is delen en wederzijdse hulp. Vind je ook niet?

Advertisement