Vrouw betaalt de boodschappen aan een oudere man die zijn portemonnee was vergeten: ze krijgt een ontroerende bedankbrief

Janine image
door Janine

27 September 2022

Vrouw betaalt de boodschappen aan een oudere man die zijn portemonnee was vergeten: ze krijgt een ontroerende bedankbrief
Advertisement

Er wordt wel gezegd dat goede daden altijd terugkomen en gelukkig is dat meestal ook zo. Een vriendelijk gebaar kan iemands dag veranderen door hem een ​​gratis glimlach te geven. Sonya MacMillan, een 25-jarige vrouw uit Nashua, in de Verenigde Staten, weet er alles van. De vrouw ontving onlangs een lief bedankje van een 84-jarige man die ze een paar dagen eerder had ontmoet en had geholpen in de rij bij de kassa van de supermarkt. De man stond vlak achter haar en was zijn portemonnee vergeten. We vertellen je hoe het gegaan is.

via CBS

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ik stopte de boodschappen in de tassen toen ik deze man zag die erg onrustig leek. Hij vertelde me dat hij zijn portemonnee niet bij zich had, dus ik zei hem zijn boodschappen aan de mijne toe te voegen, het waren maar een paar dingen en het zou me niet veel uitmaken, en ik bood aan om voor hem te betalen. Hij accepteerde, zolang ik hem mijn contactgegevens gaf, zodat hij me het bestede bedrag kon terugbetalen", aldus Sonya.

De jonge vrouw accepteerde het verzoek en gaf haar naam en adres aan de oudere man, maar vergat de episode weer. Een paar dagen later ontving de jonge vrouw een briefje vergezeld van een cheque met het beloofde bedrag. Naast de cheque was een briefje waarin die vriendelijke man de vrouw over zijn leven vertelde.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De brief luidde onder andere: "Je hebt me veel moeite bespaard, mijn vrouw had me nodig en ik wilde dus zo snel mogelijk naar huis. Ik ben niet erg jong meer, ik ben 84, en het is geen verrassing dat ik mijn portemonnee thuis had laten liggen. Ik zal altijd aan je vriendelijkheid denken”. Sonya, die overdag lerares is en 's avonds serveerster, is niet van plan de cheque van 15 dollar van de man te verzilveren, maar ze heeft de brief ingelijst en op haar dressoir uitgestald.

"Het is iets waar ik elke ochtend naar kijk als ik mijn slaapkamer verlaat en dat zegt 'wees de reden dat iemand vandaag lacht', dus ik zie het als ik de deur uitga. Het was een klein gebaar, maar de enige die me een glimlach gaf die dag”, verklaarde ze. Deze vrouw hoopt dat haar daad van vriendelijkheid anderen inspireert om hetzelfde te doen, en wij sluiten ons aan bij dit verlangen van haar.

Advertisement