"Mijn moeder wil me nooit helpen met mijn zoon, ik heb haar in het nauw gedreven: of je bent er voor hem, of je ziet hem nooit meer"

Janine image
door Janine

16 November 2022

"Mijn moeder wil me nooit helpen met mijn zoon, ik heb haar in het nauw gedreven: of je bent er voor hem, of je ziet hem nooit meer"
Advertisement

Nieuwe ouders, vooral als het de eerste keer is, zijn sterk afhankelijk van de hulp van grootouders - echte steunpilaren van het gezin, zonder wie ze elke dag gedwongen zouden zijn zich tot babysitters te wenden. Natuurlijk is de rol van grootouders absoluut niet alleen om voor de kleinkinderen te zorgen terwijl de ouders aan het werk zijn, maar ook in deze gevallen zijn ze een hulpbron van onschatbare waarde. Het is duidelijk dat er geen dwang of verplichting is die een grootvader of grootmoeder dwingt om voor hun kleinkinderen te zorgen, maar het is vaak iets dat ze zelf met veel plezier doen. Blijkbaar is de moeder van de hoofdpersoon van dit verhaal echter niet de klassieke grootmoeder die bereid is een handje te helpen om voor haar kleinzoon te zorgen en dit heeft voor nogal wat spanningen in het gezin gezorgd. Maar laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal is een 32-jarige moeder die na verschillende pogingen zwanger is geraakt van haar eerste kind, Jack. De baby is 8 maanden oud en de vrouw moest, net als haar man, al snel weer aan het werk, waarbij ze opmerkte hoe moeilijk het is om een ​​sereen moederschap te leiden. In deze gevallen zijn grootouders de eerste bondgenoten van nieuwe ouders en kleinkinderen: we wenden ons vaak tot hen voor hulp. Het probleem is dat de grootmoeder van Jack geen "traditionele" grootmoeder bleek te zijn, of in ieder geval erg gehecht aan haar kleinzoon, aangezien ze elke keer dat haar dochter haar om hulp vroeg, een excuus verzon om niet voor hem te zorgen.

"Mijn moeder woont 1 uur bij mij vandaan en heeft nooit aangeboden om mij te helpen. We hebben altijd een redelijk goede relatie gehad. Nu brengt ze haar dagen door met yoga en het zien van vrienden. Ze zorgt heel weinig voor haar kleinzoon, het is genoeg voor haar om hem af en toe te zien. Ik heb haar een paar keer gevraagd om op te passen of een boodschap voor me te doen, maar ze weigerde altijd. Totdat ik deze situatie zat was”, is het verhaal van de vrouw op Reddit, waar ze haar hart lucht en gebruikers om advies heeft gevraagd.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Op een dag werden de vrouw en haar man uitgenodigd voor de bruiloft van vrienden, een speciale gelegenheid waarvoor een vliegtuigreis van twee uur nodig zou zijn geweest om een ​​andere staat te bereiken. Omdat de situatie niet zo geschikt leek voor een baby van een paar maanden oud, vroeg de vrouw aan de oppas om een ​​hele dag voor Jack te kunnen zorgen. Het zou allemaal goed zijn gegaan als de babysitter niet op het laatste moment had afgezegd, waardoor de vrouw haar moeder om hulp moest vragen:

"Ik legde de situatie uit aan mijn moeder en vroeg haar om 24 uur voor Jack te zorgen. Ik bood aan om haar mee te nemen, een hotelkamer voor haar te regelen, zodat ze maar 5 uur voor hem hoefde te zorgen. Natuurlijk zei ze nee, want ze heeft een yogales die ze niet wil annuleren," legde de vrouw uit zonder haar teleurstelling te verbergen. De vrouw weet heel goed dat haar moeder niet verplicht is om voor haar kleinzoon te zorgen, maar na deze laatste gebeurtenis besloot ze haar een ultimatum te stellen: "Als je nu niet voor je kleinzoon zorgt, zie je hem nooit meer”.

Ze vroeg zich zelf af of het ultimatum niet te hard was voor haar moeder, maar Reddit-gebruikers lijken het met haar eens te zijn. Wat vind jij?

Advertisement