"Ik ben 5 maanden geleden bevallen en ik heb nu al een hekel aan het moederschap: het is echt oplichterij"

Janine image
door Janine

17 December 2022

"Ik ben 5 maanden geleden bevallen en ik heb nu al een hekel aan het moederschap: het is echt oplichterij"
Advertisement

Niet alle vrouwen ervaren het moederschap op dezelfde manier en bovendien houden niet alle vrouwen van de zwangerschapsperiode. Maar meestal zijn degenen die zwanger worden en besluiten de zwangerschap uit te dragen, omdat ze heel graag een kind willen en zelden zou je verwachten dat het niet zo zou zijn als je eenmaal bent bevallen. De hoofdrolspeelster van dit verhaal heeft echter toegegeven dat ze helemaal niet van het moederschap houdt, dat altijd afgeschilderd wordt als een mooie en dromerige toestand. Haar uitspraken in een TikTok-video hebben natuurlijk voor heel wat controverses gezorgd.

via TikTok / uselessuploads

Advertisement
TikTok / uselessuploads

TikTok / uselessuploads

Nikki Munoz heeft het moederschap een echte "zwendel" genoemd in een video die tot verschillende controverses heeft geleid. "Moederschap is waardeloos en ik haat het, en ik wist dat ik het zou haten" zijn de woorden die uit de mond komen van de nieuwe moeder, hoofdpersoon van de originele video die het web rond is gegaan. De lange lijst met dingen die Nikki naar eigen zeggen haat, omvat praktisch alles over het krijgen van een kind: hem in slaap brengen, zorgen dat hij een boertje laat na het eten, ervoor zorgen dat hij niet wakker wordt en daarom constant op je tenen door het huis lopen, hem verschonen, de verantwoordelijkheid hebben om de belangrijkste referentieouder te zijn en ten slotte altijd dezelfde dag opnieuw beleven, in hetzelfde tempo. Toen Nikki deze heel eerlijke video registreerde, was ze net bevallen en nog een beginneling. Ze gaf in een latere video toe dat ze gewend is geraakt aan “het beroep van moeder zijn”, maar dat het moederschap “niet voor iedereen is weggelegd”:

"Het is nog steeds waardeloos, ik haat het nog steeds. Het moederschap is niet voor iedereen, en begrijp me niet verkeerd, ik ben een fantastische moeder, ik weet niet hoe ik het klaarspeel, ik had niet gedacht dat ik moeder zou zijn. En toch ben ik geweldig. Vind ik het leuk? Nee. Nee. Maar ik ben er wel goed in”, beweerde ze.

Advertisement
TikTok / uselessuploads

TikTok / uselessuploads

"Het wordt er niet makkelijker op, maar het voelt allemaal vertrouwder", vervolgde Nikki een paar maanden nadat ze moeder werd. In het begin is het natuurlijk moeilijker, ook omdat de kleine niet praat en zijn of haar behoeftes niet volledig kan uiten. Verschillende gebruikers waren het met haar eens dat moeder zijn “geweldig” is, maar het moederschap “het meest vreselijke dat ik ooit heb meegemaakt”. Een andere vrouw schreef: "Ik hou van mijn kinderen, maar er werd me een leugen verteld wanneer het ging om het beschrijven van hoe het moederschap was. Ik zal nooit meer zwanger worden."

Welke ervaring heb jij gehad? Vertel het ons in de reacties!

Advertisement